Guliver/Thinkstock

Nakon što je prošlo ljeto maderoterapija kao anticelulitna tehnika masaže postala apsolutni hit u kozmetičkim salonima, stigao je i njezin nastavak u vidu facijalne maderoterapije, tj. maderoterapije lica.

Masaža lica poznaje puno raznih tehnika koje koristimo ovisno o individualnim potrebama i stanju kože. Već od 25. godine elastičnost kože postupno slabi, a potkožno tkivo postaje izraženije pa preporučujem da već tada počnete s redovitom masažom lica kao preventivnom mjerom. Masaža vam je saveznik kod prirodnog uljepšavanja lica, čini kožu čvrstom i zategnutom, opušta očne mišiće, zaustavlja proces starenja lica, a nemojmo zaboraviti i to da blagonaklono djeluje i na glavobolju. Sve masažne tehnike djeluju i na duboku relaksaciju te stimuliraju metaboličke procese kože.

Istočnjački principi liječenja i njegovanja masažu lica smatraju dijelom cjelovitog tretmana, koristeći akupresurne točke kako bi se ponovno uspostavio protok vitalne energije na tom području. Upravo zbog kompleksnosti facijalne maderoterapije i proizlazi izuzetan, odmah vidljiv efekt ove tehnike koju čini spoj dobro poznatih i djelotvornih ručnih tehnika, aromapresure, limfne drenaže, ručne lifting masaže i same masaže posebno dizajniranim prirodnim valjcima. 

Kod maderoterapije lica radi se o vrlo ugodnoj masaži valjcima kojima opuštamo mišiće, blagotvorno djelujemo na kožu, aktiviramo proizvodnju elastina i kolagena te potičemo cirkulaciju koja, pak, pomaže u boljem i bržem apsorbiranju hranjivih sastojaka iz preparata koje nanosimo tijekom tretmana. Maderoterapija lica fino oblikuje jagodice i donju vilicu, uklanja fine linije bora te radi ljepšu konturu usana. Posebno je djelotvorna kod uklanjanja podbratka i podočnjaka jer stimulira izbacivanje viška vode koja je posebno vidljiva u vrećicama ispod očiju. Ipak, kod izvođenja maderoterapije lica treba biti vrlo pažljiv i stručan. Prije nego što započnete bilo koji tretman potrebno je ustanoviti stanje kože, obratiti pažnju na podbradak i vrat, pa tek onda započeti masažu. Maderoterapija aplikatori za lice su posebno dizajnirani i prilagođeni konturama lica. Za razliku od valjaka za tijelo koji su isključivo drveni, za facijalnu maderoterapiju koristi se kombinacija drvenih i metalnih nastavaka. Pokreti su lagani, meki, stimulativni i izvode se odozdo prema gore. Koža nakon tretmana postaje sjajnija, zategnutija, elastična i glatka, smanjuje se otečenost i podbuhlost lica te se rješava podbradak i zatežu se bore.

 

Ova nova tehnika masaže lica upravo zbog svojih fantastičnih rezultata postaje sve traženija u salonima ljepote. Jedan tretman maderoterapije lica traje oko 40 minuta, a pozitivne promjene u tonusu i svježini kože primjećuju se već nakon prvog tretmana. Za dugotrajne rezultate ipak je potrebna kura od 10 do 15 tretmana. Obratite dodatnu pažnju na to da maderoterapija mora biti ugodna. Ako nije ugodna, nije pravilno izvođena.