Beauty industrija neprestano nam predstavlja inovativne koncepte uljepšavanja, a ovog puta odlučili smo pobliže istražiti što je to “face gym”.

Naime, radi se o konceptu koji se temelji na ideji treniranja mišića lica kako bi se postigao mladolikiji i zategnutiji izgled, a za razliku od klasičnih facijalnih tretmana koji se fokusiraju na kožu – “face gym” tretmani ciljaju mišiće ispod kože, koristeći kombinaciju visokointenzivnih masažnih tehnika i napredne tehnologije.

“Face gym” opisuje se kao “teretana za lice, a intenzivni masažni pokreti pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi, što može dovesti do zdravijeg i sjajnijeg tena te potiču proizvodnju kolagena, proteina ključnog za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože. Isto tako, vježbanje mišića lica doprinosi oblikovanju kontura lica, podizanju obraza i zatezanju kože te se redovitim tretmana može smanjiti vidljivost bora i finih linija.

Što sve uključuje “face gym”?

Jedna od tehnika koja se koristi prilikom vježbanja mišića lica je maderoterapija lica. Radi se o masažnoj tehnici koja se izvodi pomoću posebnih masažera od prirodnog drveta, a koji dolaze u različitim oblicima i veličinama sukladno području koje se tretira. Ova tehnika potiče cirkulaciju krvi, što može rezultirati zdravijim i sjajnijim tenom. Također, maderoterapija stimulira proizvodnju kolagena, ključnog proteina za elastičnost i čvrstoću kože.

Još jedna tehnika je i akupresura lica, odnosno masaža bioaktivnih točaka na licu čijim pritiskom dolazi do poboljšanja protoka krvi, zatezanja mišićnog tonusa i zaglađivanja finih linija/bora. Isto tako, akupresura pozitivno djeluje na određene bolove na licu, primjerice na području sinusa.

Gua sha masažeri i valjci od žada već su dugi niz godina jako popularni te sigurno i vi imate jedan na svojoj polici. Međutim, osim što licu pružaju vrlo ugodan osjećaj, sjajni su alati za stimulaciju mišića. U kontekstu “face gym” tehnike, koriste se za poboljšavanje cirkulacije i smanjenje bora, a licu pružaju blistav i naglašen izgled. Redovitim korištenjem, hua sha masažeri i valjci od žada pomažu u otpuštanju napetosti, smanjenju otoka i tamnih podočnjaka te potiču limfnu drenažu, što sve zajedno doprinosi zdravijem i mladolikijem izgledu kože.

Naravno, na tržištu postoje i brojni električni masažeri koji stimuliraju mišiće, ali za potpuni učinak preporučljivo je koristi spomenute tehnike i to od strane stručne osobe. Primjerice, u Zagrebu na adresi Petrinjska 61, zalazi se FaceWorkout studio koji nudi neinvazivne tretmane lica, a slične koncepte u ponudi imaju i brojne domaće estetike poliklinike.

Foto: Pexels, Instagram / @moestuck