Iako su maglice za lice vjerojatno još uvijek podcijenjene u vašoj skincare rutini (jeste li uopće isprobali koju?), one imaju itekako puno blagodati zbog kojih ih savjetujemo uključiti u svakodnevnu konzumaciju!

Dok ih beauty urednice imaju na svom radnom stolu, kao i u svojoj torbici, gdje god krenule, među našim beauty fanaticima maglice za lice još su uvijek nekako podcijenjene. Ipak, radi se o super koraku skincarea koji će vam prvenstveno pomoći u hidrataciji lica, ali i u još niz problematika kože.

Primjerice ‘face mist’ može sadržavati hijaluronsku kiselinu, niz biljnih sastojaka zdravih za kožu poput ružinih, hibiskusa ili grožđanih, a možete ih čak pripremiti i sami. Ako ih koristite u sklopu svoje svakodnevne skincare rutine, po redoslijedu ih možete smjestiti nakon čišćenja ili eksfolijacije lica, prije nanošenja seruma i kreme za lice. Osim toga, možete ih ponijeti sa sobom i kao sredstvo za osvježenje i hidrataciju lica kroz dan, a uskoro, kada nastupe visoke temperature i kao osvježenje od vrućine koje će paralelno njegovati vašu kožu.

Osim toga, koriste se i kod upalnih stanja na koži, ako se primjerice borite s aknama ili jednostavno želite zaštitit kožu od negativnih vanjskih utjecaja. U galeriji vam donosimo nekoliko omiljenih prijedloga!

Foto: @alexisforeman