Koliko vam se puta dogodilo da sa sobom morate ponijeti laptop i imate klasičnu torbu za prijenosna računala koja, istini za volju, i nije nešto najljepše što posjedujete? Stoga, ako vam je važno biti kompletno modno usklađen, pa čak i s dodacima za elektroničku opremu  – etui je sjajna opcija.

Etui za laptop više nije samo funkcionalan predmet namijenjen zaštiti. U današnje vrijeme, postao je jedan od načina izražavanja osobnog stila. Od klasičnih, minimalističkih dizajna pa do onih vibrantnih, ukrašenih različitim uzorcima i bojama – izbor je jako raznovrstan.

WOUF

Kad je riječ o nošenju laptopa, bitno je u obzir uzeti nekoliko faktora. Naime, etuiji se razlikuju prije svega po svojoj namjeni, pa tako imamo one koji su tu kako bi maksimalno štitili vaš laptop te su napravljeni od čvršćih, visokokvalitetnih materijala i modele koji su dekorativni. U posljednju opciju ubrajamo etuije iz popularnih high street dućana koji su uglavnom dobro estetski dizajnirani. Međutim, odlučite li se za potonje, morate znati da vaš laptop nije zaštićen u slučaju pada.

Zara Home
WOUF

Tražite li etuije koji će štititi laptop, neka vaša prva destinacija budu specijalizirani dućani informatičke i uredske opreme koje nude širok asortiman etuija s naglaskom na funkcionalnost.

Prilikom odabira etuija, osim njegove primarne funkcije, morate obratiti pozornost i na dimenzije te potencijalne dodatne pretince koji će vam olakšati pohranu, primjerice rokovnika ili kemijske olovke. Za one koji cijene eleganciju i sofisticiranost, tržište nudi etuije izrađene od ekokože s finim detaljima poput metalnih zatvarača, elegantnih šavova i diskretnih logotipova. Takvi etuiji ne samo da pružaju odličnu zaštitu za vaš uređaj već služe i kao chic dodatak koji može upotpuniti vaš poslovni look.

Mango
Mango

S druge strane, ako je vaš stil urban i opušten, možda će vam se više svidjeti etuiji izrađeni od tkanina poput platna, s modernim grafičkim printevima i upečatljivim bojama. Ovi etuiji često dolaze s dodatnim džepovima i pretincima koji nude praktičnost i funkcionalnost, osiguravajući da sve vaše potrepštine budu organizirane i nadohvat ruke.

Također, online shopovi i platforme poput Amazona, eBayja i Etsyja nude širok spektar etuija za laptop, a osim toga, mnogi dizajneri i concept storeovi nude personalizirane varijante.

WOUF
Mango
WOUF
H&M
WOUF
H&M
H&M

Foto: WOUF, Zara Home, H&M, Mango