Ana Volk, vlasnica dermatovenerološke poliklinike Estera, provela je ugodno vrijeme saznavajući tajne njege, ljepote i stila poznate vlasnice frizerskog salona Teute Mesaroš

Jedna je plavuša, druga je crnka. Obje su poduzetnice i alfa-žene te obje veže odličan osjećaj za estetiku, modu, ali i znanje i iskustvo vezano za estetske tretmane kojima njegujemo svoju kožu i kosu ili oblikujemo tijelo.

Vlasnicu Estera dermatologije, zbog promišljanja o zdravlju i brizi kože, ali i cjelovitom pristupu zdravlju, nazivaju i “hrvatskom Gwyneth Paltrow”, dok Teutu Mesaroš znamo kao vlasnicu salona Teuta, ali i kao osobu koja svojom karizmom i uvijek aktualnim stilom privlači pažnju gdje god da se pojavi.

Teutu nam je najbolje opisala Ana, neformalno i iskreno: “Teuta je prava Estera žena. Ima uspješnu karijeru i obitelj, a uz sve to je čisti, veseli i zabavni fashion. Veliki je esteta, slavi svoju prirodnu ljepotu, ne boji se minimalno invazivnih zahvata i ne libi se o istima javno govoriti. Obožavanje.”

Ana Volk
Ana Volk

Na Anino pitanje od koga je naslijedila smisao za estetiku, Teuta odgovara: “Najviše od tate, koji je izrađivao filigranski nakit. Mi smo svi oduvijek u tom svijetu, naučiš prepoznati fine detalje u svemu kasnije. Svakako su uz tatu na mene utjecale mama i tri starije sestre te odrastanje u ženskom plemenu”, objašnjava nam Teuta čije odjevne kombinacije i besprijekorno stiliziranu kosu svakodnevno pratimo i na njezinom uspješnom Instagram profilu koji broji gotovo pa 30 K vjernih pratitelja.

“Jako volim te neke klasične, statement komade koje onda spajam s nekim trendi momentima, a često izabirem haljine. Ponosna sam na svoje noge. Čak i kad se udebljam, one ostaju vitke. Preoblikovala sam ih i učvrstila elektromagnetskom stimulacijom u Estera dermatologiji. Estera Fit tretmani oblikovanja tijela promijenili su mi život. Svi me pitaju za to!”

Vlasnica Estere, Ana Volk, nadovezuje se: “Radi se o paketu tretmana koji kombiniraju elektromagnetsku stimulaciju mišića, anticelulitnu masažu i krioterapiju. Jedan tretman elektromagnetske stimulacije na trbuhu je kao da ste napravili 20 000 trbušnjaka! Ako inače vježbate, na ovaj način ubrzat ćete put do zategnutog i vitkog tijela. Tretman je idealan ako imate masne naslage na području trbuha, kao i za podizanje stražnjice. Elektromagnetsko polje djeluje izravno na mišiće, uzrokuje njihovu kontrakciju i to maksimalno moguću kakvu čak i nije moguće postići vježbanjem. Mišić pojačano troši energiju iz masti, a vi gubite centimetre. Tretman je neinvazivan i potpuno bezbolan. To je jedan od najpopularnijih tretmana oblikovanja tijela i učvršćivanja mišića, zaslužan za sva ona fantastično oblikovana tijela holivudskih zvijezda”, objašnjava Ana te nastavlja:

“Osim anticelulitne masaže, tu je i krioterapija: kratkotrajno izlaganje vrlo niskim temperaturama u specijalnoj kriokomori. Time se, među ostalim, pokreće prirodna obrana tijela čime se ubrzava metabolizam i potrošnja kalorija, pojačava se cirkulacija i proizvodnja hormona te jača imunološki sustav. Ponosni smo što u Esteri nudimo posljednja tehnološka dostignuća u oblikovanju tijela.”

Teuta se slaže: “Estera Fit znatno je popravila tonus mojih mišića i, općenito, izgled tijela. Skinula sam ciljano tih pet kilograma koje sam htjela, a neki dijelovi ipak drukčije i bolje “stoje” nego prije… Nisam nešto ekstra usmjerena na puno vježbanja jer mi dan prekratko traje. Puno se krećem zbog posla, ali nedostajao mi je onaj tonus koji daje vježbanje. Mislim da sam pronašla najbolji način na koji se trebam brinuti o svome tijelu, a da mi vrati najbolje.”

Teuta Mesaroš

Teuta je u Esteru na razgovor došla kao da je sišla s naslovnice, sa savršenom frizurom, a pritom vrlo ležerna i neobavezna. Pitamo se dogodi li se i njoj nekad da ima bad hair day . Naime, kaže Ana Volk: “Kod Teute je i bad hair day – good hair day!” Teuta odgovara spremno: “Naravno da i ja imam bad hair day! Sprej za suho pranje kose uvijek je spas, a nekad smotam neku zalizanu punđicu ili svežem visoki rep.” Njezine klijentice ne samo da žele imati frizuru poput nje i oduševljene su njezinom sve boljom linijom, nego se dive i njezinim osvježenim izgledom lica:

“Primijetila sam da najbolje izgledam onda kad sam naspavana, a za sve ostalo posjetim Estera dermatologiju, koja spašava stvar! Cilj mi je da izgledam odmorno, prirodno i da se ne pretjera s tretmanima. Bitno mi je da je koža njegovana, zdrava, da ima prirodan sjaj, da je zategnuta i sviježa. Iskreno, imam 39 godina  i ponosna sam na cijelu sebe. Ne bih ništa mijenjala što se tiče izgleda, mogu se samo “popraviti” odnosno osvježiti, na neki neinvazivni ili minimalno invazivni način.”

Na pitanje koji su joj najdraži od svih tretmana koje je radila u Esteri, odgovara: “Najveći gamechanger bio mi je tretman Ultherapy koji nekirurški zateže lice. Odmah nakon tretmana vidjela veliku promjenu na tonusu kože. Na tretman sam otišla prije posla i nakon njega mogla sam normalno sve odraditi bez ikakvog crvenila, natečenosti ili slično…”

Ana se nadovezala komentarom kako Ultherapy tretman prkosi gravitaciji i daje odlične rezultate, što se vidi i na Teutinom licu:

“Ultherapy je najprirodnija nekirurška i neinvazivna metoda zatezanja lica koja je namijenjena osobama koje žele dobru prevenciju i prirodan način pomlađivanja kože. Ulthera koristi tehnologiju ultrazvuka kako bi stimulirao formiranje vlastitog, novog kolagena duboko ispod površine kože.”

Ana nastavlja: “Ultherapy je jedini tretman na svijetu koji koristi vizualizaciju koja omogućava liječniku vidjeti sve slojeve kože i cilja energijom ultrazvuka samo sloj kože bitan za proizvodnju novog kolagena, bez oštećenja ostalih slojeva. Ultherapy je zlatni standard za nekirurški lifting i zatezanje kože lica, vrata, podbratka, obrva, kao i za poboljšanje izgleda dekoltea. Radi na principu ultrazvuka čime se koža zagrijava i stvara se “termalni učinak” ispod površine koji aktivira Vaš vlastiti proces sinteze novog kolagena. Ultherapy se radi samo jednom godišnje i jedino je u Esteri moguće napraviti Ultherapy cijelog tijela (abdomena, stražnjice, koljena, nadlaktice). Tretman traje oko dva sata i 30 minuta, ovisno o tome što se tretira, i u potpunosti je siguran u rukama iskusnog liječnika kao što je naša dr. Maja Kolić”, objasnila nam je Ana Volk.

“Da, cijelo mi se lice “podignulo”. S vremenom su rezultati bili sve bolji i bolji. Ponovit ću taj tretman sigurno”, odgovara Teuta. Što se botoxa tiče, Teuta priznaje:

“Danas je tehnologija tako uznapredovala da je to nešto sasvim drugo nego kad sam prvi put postala svjesna takvih korekcija. Nakon tretmana, nestao je onaj neki “umoran” izgled lica koji dođe s dubljim borama, a to je ono što me mučilo. Dobila sam željeni glow, poboljšana je struktura moje kože, a moj pogled je otvoreniji. I dalje imam isti izraz i karakter, ali bore su blaže.”

U Esteri se pacijentice osjećaju kao da su došle u neku svoju oazu u kojoj se mogu odmaknuti od svakodnevice. Već i sâm prostor izgleda kao kombinacija futurističkog interijera, koji vidimo u Kubrickovim filmovima, i retro detalja, koji posjećaju na Lynchovsku estetiku. Sve je to zaokruženo nekim feminine vibeom, koji je vrlo ugodan, moderan i odlična Instagramable scenografija za popularne selfieje. Uz to se brinu o diskreciji, a cijeli prostor nježno je misteriozan, što odražava i duh samosvjesne žene koja zna što hoće i koja zna njegovati svoju bît.

Ne čudi nas stoga što je u Esteri svoju oazu pronašla i Teuta. Za kraj nam je povjerila što je motivira i usrećuje: “Motivira me taj neki osobni rast, na svakodnevnoj bazi. Jako me usrećuje kad mogu nekoga nasmijati, uljepšati, napraviti kosu baš kako je klijent zamislio i, naravno, kad vidim da je moja obitelj dobro… Mislim da sitnice i detalji čine onu pravu sreću. Prava ljepota je osjećati se dobro.”

Foto: PR