Unicode Consortium, neprofitna organizacija koja odobrava i standardizira emojije, potvrdila je kako nam u sljedećih godinu dana na naše uređaje stiže nova kolekcija simbola i emojija

Prazna baterija, disco kugla, rastopljeno lice, lik trola, znak Fatimine ruke, trudan muškarac, trudna osoba, grah, gnijezdo… samo su neki od 37 novih emojija koje su predstavili i koje ćemo uskoro moći koristiti u svakodnevnoj digitalnoj komunikaciji. Uključujući sve varijacije, kao i boje kože, lista sadrži ukupno 112 novih dizajna.

Nova kolekcija dio je Unicode Standard 14.0 nadogradnje konzorcija Unicode, a trebala je biti predstavljena u ožujku ove godine, no zbog pandemije je odgođena na ovu jesen. Nakon ove službene potvrde, objavljeno je kako nove emojije na Android i iOS uređajima možemo očekivati u narednih godinu dana, no još uvijek nije poznat točan datum.

Naime, nakon što Unicode Consortium odobri i objavi konačnu listu, tehnološke kompanije kao što su Google, Microsoft, Apple i drugi prilagođavaju dizajn emojija te ih objavljuju na svojim platformama. Taj proces može trajati mjesecima, a pojedini tech-mediji nagađaju kako bismo dio kolekcije mogli imati dostupno već do kraja ove godine.

Fotografije: Emojipedia