Ovotjedna gošća naše Beauty Crush rubrike je izuzetna Ela Grego – kreatorica digitalnog sadržaja, model i naša ultimativna inspiracija kada je riječ o clean beauty i modnoj estetici.

Besprijekornom pojavom i autentičnim pristupom ljepoti, Ela nas svojim savjetima i primjerom uvodi u svijet elegancije i sofisticiranosti.

Zašto smo baš nju odabrali za našu beauty anketu? Pa, kroz godine, Ela je prošla značajnu transformaciju u svom odnosu prema kozmetici i njezi lica i tijela. Od jednostavne rutine u dvadesetima do predanosti i educiranja o proizvodima i sastojcima danas.

A iako se njen odnos prema beauty rutini i proizvodima mijenjao, jedno je ostalo isto – sjajna koža i besprijekoran izgled u kojemu dominira elegancija. Stoga smo poželjeli da nam Ela otkrije svoju definiciju ljepote, ali i svoje beauty uzore i rutine. Što nam je sve otkrila, saznajte u nastavku.

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?
Definitivno! Kad sam imala 20 godina, nije se na sve strane pričalo o važnosti korištenja SPF-a, čak i po zimi, nije bilo 20-step-skincare rutina, a nije se toliko pričalo ni o retinoidima. Moja rutina se sastojala od čišćenja i hidratantne kreme te se nisam previše ni informirala o proizvodima i sastojcima koje koristim. Sad sam puno posvećenija, educirala sam se koliko sam mogla, i surađujem sa dermatologicom koju pažljivo slušam, prava sam štreberica.

Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?
Ako se to jutro probudim s bubuljicom, umivam se umivalicom koja sadrži benzil peroksida, a kad je sve pod kontrolom, koristim samo običnu umivalicu, CeraVe s hijaluronskom kiselinom. Nakon toga ide serum (trenutno obožavam Caudalie Premier Cru) i SPF (Clinique Moisture Surge 25).

A večernja?
Ne preskačem double cleanse ni u kojem slučaju. Omiljeni proizvodi za prvi korak čišćenja su mi Clinique Take The Day Off balzam, i Skintegra Atomic. Volim masirati lice nekoliko minuta, primijetila sam da kad god malo više truda uložim u taj dio rutine, lice mi bude baš jako čisto. Nakon toga ide čišćenje umivalicom, zatim retinoid te na kraju hidratantna krema, Eucerin DermoPure umirujuća krema, koja mi odlično ide uz retinol.

Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?
Hmm, bojim se da ne postoji. Ali ako moram izabrati proizvod bez kojeg nikako ne bih mogla živjeti, onda je to SPF.

Najbolji beauty savjet koji si dobila? Kako glasi i od koga si ga dobila?
Od mame, cijeli svoj život sam slušala “Ne šminkaj se, nije dobro za kožu”. Iako to možda i nije istina, to njezino kvocanje mi je podsvjesno usadilo averziju prema teškoj šminki i jako sam sretna zbog toga, jer se stvarno malo šminkam.

Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?
Koristim Olivalov losion od piskavice i ružmarina, jer mi je ove godine kosa baš dosta opadala. Pomaže mi, čak sam vidjela puno mlade kose u zadnje vrijeme. Osim toga, ne radim ništa posebno. Povremeno stavim masku, ne farbam se, ne izlažem kosu jako visokim temperaturama te ne koristim previše proizvoda za stiliziranje. Mislim da me i oko kose mama dosta “programirala”. Za styling obožavam Dyson Airwrap, kojeg koristim nakon svakog pranja.

Tvoji beauty uzori su…?
Grace Kelly i Claudia Schiffer su jedine koje mi trenutno padaju na pamet. Ne znamo kako bi Grace izgledala dan danas, ali kod Claudie mi se jako sviđa što je uvijek prirodna.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš? Maskara, korektor, ruž…?
Uh, teško mi je odlučiti se između maskare i korektora, ali rekla bih maskara, jer bez nje izgledam beživotno.

I za kraj, za tebe je ljepota… ?
Nešto što dolazi iznutra, kad si sretna i zadovoljna.

Foto: Ivona Bezmalinović