Ecoflix je prva svjetska globalna neprofitna streaming platforma usredotočena na proizvodnju vlastitih emisija koje su posvećene očuvanju divljih životinja i stabilizaciji planeta

Ususret Danu planeta Zemlje, više si osvještavamo naše uloge u ovome društvu i kako možemo spriječiti pogoršavanje situacije uzrokovane klimatskim promjenama te čovjekovim djelovanjem. Sada se možete više informirati gledajući niz originalnih dokumentaraca i filmova, kao i pregled važnih ekoloških vijesti. I najbolje – mjesec dana vaše godišnje pretplate na Ecoflixu donira se partnerskoj neprofitnoj organizaciji po vašem izboru!

Angažirana platforma je ideja američkog filantropa i zagovornika životinja Davida Casselmana, a sadržaj je razvio i producirao tim koji je osvojio više nagrada BAFTA i Emmy, na čelu s kreativnim direktorom Fresh Start Media, Marshallom Corwinom.

Kornjaca_Ecoflix dokumentarac

Podrška globalnim neprofitnim organizacijama uključuje The Born Free Foundation, Project Everyone, Kampanju Ujedinjenih naroda Trillion Tree Campaign i National Park Rescue, a neprofitni dio ima svoju dobrotvornu organizaciju, Ecoflix Foundation, koja sustavno radi na terenu spašavajući i podržavajući divlje životinje diljem svijeta. Jedan od njih je i spašavanje Kaavana, najusamljenijeg slonića na svijetu u jednom pakistanskog zoološkom vrtu, koji je danas u utočištu za divlje životinje u Kambodži.

Ako proživljavate eko tjeskobu ili ste preplavljeni bojazni za sutrašnjicom, to bi mogao biti način da se uhvatite u koštac s tim i osjećate se optimističnije u pogledu pomoći u pokretanju promjena. Osim što ćete moći pogledati sadržaj koji svjedoči da je odgovornost nužna, kao i da svaki korak radi stvarnu razliku, koliko se god nama činilo drukčije.

Za razliku od drugih platformi, na Ecoflixu možete pogledati što nude, kao i trailer i pilot-projekte, prije nego odlučite uzeti pretplatu, a postoji i pregršt sadržaja koji ne zahtijeva pretplatu uopće.

 

Foto: PR