Tishk Barzanji ilustracija

Tishk Barzanji je vizualni umjetnik koji trenutno živi i radi u Londonu. Njegove su ilustracije prikaz modernizma i surealizma današnjeg društva.

Tishk je djetinjstvo proveo u Kurdistanu, da bi se 1997 godine preselio u London gdje umjetnost i arhitektura u umjetniku bude potrebu za stvaranjem ‘nove’ nadrealističke slike društva. Barzanji se kroz ilustracije bavi proučavanjem prostora i boja, te propituje granice prostora i ljudske interakcije u današnjem ubrzanom svijetu.

‘Svoj rad baziram na dobrim i lošim trenucima u životu. Prije nekoliko godina moja anksioznost je bila na vrhuncu, bilo je trenutaka kada nisam mogao napustiti kuću ili pričati s ljudima. Doslovno sam gledao kako mi život prolazi pred očima. Puno mojih radova je inspirirano tim djelom života. Želio sam prenijeti ljudima drugu stranu ljudske izolacije i anksioznosti kroz nadrealističke urbanističke prikaze i krajolike’

Nakon što je uspio staviti svoju anksioznost pod kontrolu, Tischk se počinje zanimati za prostor te ljudsku interakciju unutar njega. Oblik samih konstrukcija kao i prikaz ulica je apstraktan. Želio je stvoriti svijet u kojem granice ne postoje, gdje se prostor i boja stapaju u jedno.

View this post on Instagram

Sanctuary before dawn //

A post shared by Tishk Barzanji (@tishkbarzanji) on

Ovaj vizualni umjetnik ručno crta svaku ilustraciju prvo vodenim i akrilnim bojama, a potom ih skenira i kompjuterski doradi intenzitet boje. Njegove su ilustracije primjer modernog društva u kojem je sve digitalizirano, ali umjetnik i dalje pronalazi način da se a priori izrazi putem ručne tehnike slikanja.