Prašina oko aktualne crne komedije „Don’t Look Up“ se ne stišava. Osim što se naveliko raspravlja o realnosti scenarija te sumraku modernog čovječanstva, film je probudio veliki interes za iste ili slične teme.

Ako ste se pronašli u zadnjem dijelu prethodne rečenice i završili ste s gledanjem filma „Don’t Look Up“, evo čime možete nastaviti filmski niz kako biste ostali u istom „elementu“.

„Disaster Playground“

Dokumentarac „Disaster Playground“ mogao bi biti najbolji izbor za gledanje nakon filma „Don’t Look Up“ ako vas zanima kako se stvarni znanstvenici pripremaju za svemirsku katastrofu kao što je veliki asteroid koji udara Zemlju. Redateljica Nelly Ben Hayoun koristi ovaj dokumentarni film kako bi publiku upoznala s realnom obranom naše planete te pravim svemirskim stručnjacima odgovornim za sprječavanje takvih katastrofa. Film prati put donošenja odluka od organizacija kao što su Institut SETI i NASA pa sve do UN-a, reproducirajući scenarije za skretanje objekata blizu Zemlje, kao i druge katastrofe povezane sa svemirom.

„Deep Impact“

Mnogima je film „Deep Impact“ (u prijevodu „Žestoki udar“) iz 1998. godine pao odmah na pamet nakon što su pogledali „Don’t Look Up“. Oba filma katastrofe slični su u svojim temama, s time da nam ovaj posljednji aktualni dolazi s više humora. Naime, „Deep Impact“ također uključuje katastrofalni događaj kometa koji udara u Zemlju i prijeti ljudskom postojanju. Komet također otkriva student, kojeg glumi Elijah Wood, a slično kao u „Don’t Look Up“, uključuje predsjednikov odgovor na krizu te važnu ulogu medija. „Deep Impact“ režirala je Mimi Leder, a scenarij su napisali Bruce Joel Rubin i Michael Tolkin dok je Steven Spielberg bio izvršni producent filma.

„Armageddon“

„Don’t Look Up“ dijeli sličan zaplet o tome kako bi svijet mogao završiti s filmom o sudnjem danu pod imenom „Armageddon“. U njemu bi asteroid trebao udariti Zemlju za manje od mjesec dana, a kako bi spriječila katastrofalni događaj, NASA regrutira grupu bušača nafte da spase planet na način da ih pošalje na asteroid kako bi ubacili nuklearnu bojevu glavu u njegovu jezgru. U njemu glume Bruce Willis, zatim Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Ben Affleck, Will Patton, Peter Stormare, Keith David i Steve Buscemi.