Kada je u pitanju modna industrija, sve se više traže personalizirani proizvodi, a tu je i već dobro poznato pitanje održivosti. S tim temama upoznata su i ova domaća imena koja spomenute principe podržavaju kroz oslikavanje modnih komada od kojih su neki već korišteni. Na taj način daju im novi život, a pritom stvaraju sasvim posebne i unikatne proizvode. Upoznajte ih! 

Jeans Generation

Predstavljamo mali brend iz Splita koji oslikava traper komade. Crteži su napravljeni rukom, a nerijetko uključuju motive iz pop kulture koji uveseljavaju, kako starije, tako i mlađe. Omogućavaju i custom-made narudžbe, što znači da na svojem proizvodu možete imati baš sve što poželite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeans.Generation (@jeans.generation)

Vera Art

Vera Mekinić je akademska slikarica iz Omiša koja oslikava baš – sve. Platna, zidove, ormare, obuću i odjeću. Osim pop art motiva, u svojoj primjenjenoj umjetnosti koristi i drugačije ideje te preispituje već poznate stilove u novom kontekstu. Proizvodi se prilagođavaju ukusu i karakteru naručitelja pa je svaki na svoj način unikat. Odlični statement komadi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Academic artist-Croatia (@vera__art)

Atelier Pitura

Ovaj studio koji su prepoznale i domaće zvijezde, osim ručno crtanih komada prema željama stvara i digitalne ilustracije. Njihove oslikane jakne i ostali proizvodi tako su sasvim posebna personalizirana djela koje će se zapamtiti. Osim odjeće, svoje su djelovanje proširili i na dodatke za dom koji baš jako lijepo izgledaju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelier Pitura (@atelier.pitura)

PetraM Art

Varaždinska umjetnica Petra Valečić diplomirana je dizajnerica obuće, a svoju je ljubav prema umjetnosti odlučila iskazati kroz slikanje na odjeći i dodacima. U njenom fokusu su osviještenost, održivost i reciklirana odjeća, čime nastoji utjecati na veću brigu o planetu. Apsolutno podržavamo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Valečić (@_petram.art_)

Foto: Instagram