Domaći sladoled je nešto najbolje i najjednostavnije što možete probati napraviti u svojoj kuhinji.
Najvažnije je da pronađete kompatibilne sastojke i najdraži okus. Sve ostalo je vaša mašta i igra – u sladoled dodajte najdraže voće, preljeve, dodatke. Možete koristiti orašaste plodove, te bezbroj aroma! Za početak, radila sam klasiku – jagodu i čokoladu! Predivno su kremasti a okus je kao da konzumirate najfiniju kremu.
Sastojci
Sastojci za sladoled od jagode:
- 150 g jagoda
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 ml kondeziranog mlijeka
Sastojci za sladoled od čokolade :
- 1 tamna čokolada 80 g
- Otprilike šaka čokoladnih granula
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice kakaa u prahu
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 ml kondeziranog mlijeka
Kondezirano mlijeko možete naručiti putem stranice Sve i svašta!
Sladoled od jagoda:
Jagode očistite i narežite na kolutiće. Dodajte joj šećer u prahu i vanilin šećere. Sve dobro izradite sa štapnim mikserom kako biste dobili njen pire. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag i dodajte mu kondezirano mlijeko.
Promiješajte.
Dodajte pire od jagoda i dobro sve sjedinite. Gotovu smjesu ulijte u plastičnu posudu s poklopcem i spremite u zamrzivač dok se ne stegne.
Sladoled od čokolade :
Čokoladu otopite na pari. Dodajte joj vanilin šećere. Prohladite. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag, te mu pritom dodajte kakao u prahu, vanilin šećere i šećer u prahu.
Dodajte kondezirano mlijeko i promiješajte. Na kraju, dodajte otopljenu čokoladu i dobro sve sjedinite. Gotovu smjesu ulijte u plastičnu posudu s poklopcem i spremite u zamrzivač dok se ne stegne.
Kada je sladoled spreman za konzumiranje – možete ga preliti s najdražim preljevom ili posuti s omiljenim dodacima!
U slast!
Ostale Ninine recepte potražite na blogu Moja dalmatinska kuhinja.