Elektronička scena također se okupila u lijepoj inicijativi kako bi pomogla žrtvama potresa koji su zadesili našu zemlju u posljednjih godinu dana. Rezultat je zanimljiva glazbena kompilacija zvukova koji liječe, a izdaje ju PDV Records.

Na poziv i inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla, domaći producenti okupili su se u projektu te darovali svoja djela za kompilaciju odgovarajućeg naslova – “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”. Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album donosi uglavnom ekskluzivne skladbe, stvorene baš za ovu priliku. Sadrži djela poznatih domaćih producenata kao što su Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupt Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinović, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

Za ponedjeljak, 1. veljače, najavljen je izlazak prvog singla, kao i početak predbilježbi te kampanja prikupljanja sredstava. Prva zajednička pjesma najpoznatijih domaćih producenata, Petra Dundova i Ilije Rudmana ‘Morning Glory’, bit će objavljena kao najavni singl.

Najavni singlovi bit će predstavljeni javnosti dalje u veljači i ožujku, dok je objavljivanje zbirke planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, točnije na obljetnicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na profilu PDV Records Bandcamp, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tijekom travnja. Drugi dio izdanja vinila bit će objavljen nakon ljeta, s novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti dodane u digitalno izdanje kompilacije. Izdanja vinila također će imati dodatnu notu posvećenosti i oproštaj s klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni prihod ostvaren nakon objave zbirke bit će uplaćen na račun Zaklade SOLIDARNA za pomoć žrtvama potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Album će biti dostupan ovdje, a pomoći možete putem ovog linka.