Sinoć je svečano otvoren Filmski festival u Cannesu – jedan od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu, a domaća kinematografija ima svog predstavnika.

Riječ je o kratkometražnom igranom filmu redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića i producenata Katarine Prpić i Danijela Peka, “Čovjek koji nije mogao šutjeti”, koji će svjetsku premijeru imati u petak, 24. svibnja u sklopu službenog natjecateljskog programa kratkih filmova (Short Film Competition).

Neki od glumaca koje ćemo gledati u filmu su Goran Bogdan, Dragan Mićanović, Alexis Manenti, Silvio Mumelaš, Lara Nekić i drugi. Radnja je ratne tematike te se bazira na događanjima u putničkom vlaku koji putuje iz Beograda za Bar, a koji zaustavljaju pripadnici srpskih paravojnih snaga. Zatim izbijaju neredi koji rezultiraju smrću, ali i strahom putnika od kojih se samo jedan usuđuje suprotstaviti.

Slijepčevićev film uvršten je u selekciju od jedanaest filmova koji se natječu za Zlatnu palmu i to među više od 4200 prijava. Riječ je o drugom filmu od osamostaljenja Hrvatske koji će na canneskom festivalu biti prikazan u službenom, glavnom natjecateljskom programu, odnosno u konkurenciji kratkometražnih filmova (“Ciao mama” Gorana Odvorčića i Propeler Filma 2009.).

Foto: PR