Budimo iskreni, svi volimo Nutellu. Neki je jedu svakodnevno, dok neki u njoj uživaju povremeno, a najčešće negdje oko kasnog noćnog sata kada je najslađa. Za ovu domaću Nutellu, potrebna su vam svega dva sastojka i 10 minuta posla, i to je to! Imate jednu zdravu čokoladnu mazalicu u kojoj mogu uživati i vegani.

Dakle, za izradu ove domaće Nutelle trebate lješnjake, čokoladu i dobar ekstraktor ili mikser hrane, koji je dovoljno jak da može od orašastih plodova napraviti maslac. Prije same pripreme, bilo bi dobro malo tostirati lješnjake kako bi okus bio intenzivniji, ali i ne morate, možete koristiti i svježe lješnjake.

Dok se izrađuje maslac od lješnjaka u ekstraktoru ili mikseru, usitnite čokoladu na manje komade, kako bi se lakše umiješala ili koristite čokoladne kapljice koje su puno praktičnije za korištenje.

Kada dobijete maslac od lješnjaka, prebacite ga u neku zdjelu i umiješajte čokoladu. Maslac će biti topao od izrade, pa će se čokolada lakše otopiti, no miješajte tako dugo dok se ne otopi u potpunosti. Kada imate gotovu domaću Nutellu, stavite ju u staklenku te ostavite u hladnjaku dva sata da se stisne. Tada će biti gušća i imati konzistenciju kupljene Nutelle, a možete ju jednostavno početi jesti odmah, jer tko bi mogao odoljeti ovoj slavnoj čokoladnoj poslastici, za koju vam trebaju samo dva sastojka i 10 minuta posla.