Smješten u naselju Kastanija, netom izvan centra Novigrada, Dog Dreams Beach and Bar pravo je ljetno utočište za vlasnike pasa i njihove ljubimce, no i one koji samo vole ove krznene njuške. Ali pripazite – svi gosti moraju biti “approvani od strana pasa”, jer su oni ipak prioritetni gosti!

Ako ste se našli u Istri sa svojim četveronožnim prijateljem, vrlo vjerojatno ste bacili oko na to što se nudi i za njega kako biste zajedno mogli uživati u slobodnim danima i osvježiti se za vrijeme ljetnih vrućina. Dok je Istra regija u kojoj su psi i više nego dobrodošli, plaže za pse nisu baš toliko česte. Iako prihvaćeni u gotovo sve ugostiteljske objekte, bar namijenjen samo njima nije baš toliko česta pojava. No zato smo mi pronašli jedan koji nas je potpuno oduševio.

Dog Dreams Beach and Bar, otvoren je 2019. od strane Denisa Giangrandea, i samog vlasnika ovih krznenih prijatelja (i to njih tri!). Ovaj kreativan i proaktivan ugostitelj, primijetio je kako mu se javlja sve više onih koji su u potrazi za lokacijom do koje mogu otići sa svojim četveronožnim prijateljem. 

Plaža za pse i chill zona

Tako mu je sinula ideja da svoj novi bar smjesti izvan grada, na divljoj plaži, gdje se vlasnici skupa sa svojim psima mogu nesmetano kupati u moru, poslije ih otuširati na za to namijenjenom tušu, te se sami osvježiti i okrijepiti u baru odmah pored.

Gosti su vrlo brzo počeli dolaziti te bili oduševljeni ponudom u njegovom dog (friendly) baru. Ne samo zato što su njihovi ljubimci dobrodošli. Primjerice, nas je oduševio pogled, ali i ponuda pića i hrane. Iako jelovnik nije opširan, satkan je od zanimljive i jako ukusne ponude: burger s tunom, lososom, biftekom ili vege, carpaccio od boškarina ili tune, salate s tunom ili bifekom, slasni pomfrit od batata te nešto finger food plata.

Psi se nakon kupanja također mogu osvježiti u hladu terase, za što čak imaju svoja rezervirana mjesta: za one manje tu su šarmantno improvizirani ležaji na automobilskim gumama, a za one nešto veće tu su spužvaste prostirke na paletama, na kojima im neće biti vruće.

Također, sama šetnica uz bar je svakako odličan izbor za protegnuti noge nakon dnevnog chilla, pa sve do Marede. Što drugo reći osim – svakako nemojte propustiti posjetiti!