Donna Vekić trenutno je naša najbolje rangirana tenisačica. Nakon posljednjih natjecanja, sa svojih 23 godine, našla se na 19. mjestu najboljih igračica svijeta. Ali kako sada izgleda život jedne vrhunske sportašice?

“Zadnjih par tjedana sam provela u rodnom Osijeku s obitelji, i po prvi put od svoje 10. godine (?!) godine bila par tjedana zaredom na istom mjestu, bez putovanja i turnira. Naravno prvih par tjedana mi je bio šok i nisam znala kud bi prije sa sobom, hodala sam po kući kao zombi ali onda sam se uspjela smiriti i složiti neku novu rutinu i raspored.”

Fitness…

I dalje treniram skoro svaki dan ali kada mi odgovara i puno opuštenije nego inače.  Tenis sam počela igrati tek prošli tjedan a uz tenis puno trčim, radim yogu i pilates. Za fitness pratim na Instagramu Megan Roup , a aplikacija AloMoves je odlična za yogu!

Gastro…

Svako jutro obavezno popijem neki zeleni sok (obožavam kombinaciju celera, krastavca, peršina, đumbira, jabuke i limuna) pa onda lagano kavica pa na trening.

Za recepte pratim chefa Nicolas Lamberta te cleanfoodcrush na Instagramu.

Provodim puno vremena u kuhinji, učim neke nove specijalitete i pokušavam prilagoditi mamine i bakine recepte i praviti ih na malo zdraviji način.

Gledam…

 

Od serija, kada trčim na traci gledam dokumentarnu seriju The Last Dance o Michael Jordanu i NBA-u i definitivno je preporučujem, jako motivirajuće. A nakon večernje šetnje sa psom obavezno pogledam par epizoda Casa de papel prije spavanja.