Prostoria je ovaj tjedan u svojim salonima u Splitu, Zagrebu i Rijeci lansirala Kontrapunkt – elegantnu minimalističku fotelju koja se transformira u ležaljku.

Ovom idejom zapravo dobivate dva ravnopravno vrijedna i vrhunski udobna proizvoda u jednom, idealnim za ljubitelje udobnosti i dobrog dizajna. Sam dizajn proizvoda potpisuje Neisako (Neven & Sanja Kovačić), dok iza njegovog zahtjevnog tehničkog razvoja stoji Prostorijin tim inženjera i majstora. Kontrapukt štedi prostor u interijeru uspješnim spojem funkcije fotelje i ležaljke u jedan vizualno skladan predmet kompaktnih proporcija. Prostoria ovom inovacijom tržištu pruža alternativu redovito glomaznim foteljama za odmaranje.

Razvoj Kontrapunkta trajao je dvije godine kako bi se ostvarila harmonična transformacija iz jedne funkcije u drugu, i to bez upotrebe električnih mehanizama. Transformacija je dizajnirana na način da se podizanjem naslona za ruke, fotelja pretvara u ležaljku! Sam naziv Kontrapunkt preuzet je iz glazbe i znači “dvije nasuprotne točke”. To rezonira s dizajnom ovog proizvoda jer označava princip komponiranja u kojem se dvije paralelne melodije stapaju u jednu skladnu cjelinu.

Kontrapunkt je odraz vještina, znanja i visoke tehnologije koju je Prostoria razvijala 9 godina u svojoj tvornici u Hrvatskom zagorju. Kreiranje udobnosti postalo je domenom njezine stručnosti, tako da Kontrapunkt pored svoje funkcionalnosti, korisniku pruža gotovo hedonistički doživljaj odmaranja – zahvaljujući izvrsnoj ergonomiji, elastičnosti konstruktivnih materijala i majstorstvu u izradi ojastučenog namještaja.

Osim aktualne elegantne verzije načinjene od kože, sjedišta i jastuka ispunjenog perjem, baze od čelične cijevi plastificirane u boji ili inox cijev, u planu su i druge verzije Kontrapunkta. Trenutno se razvija  i njegova outdoor verzija koja se na tržištu može očekivati već sljedeće godine. Kontrapunkt se može vidjeti i isprobati u svim salonima Prostorije u Hrvatskoj – onom u Zagrebu (Bauerova 3), Splitu (Poljička 28b) i Rijeci (Dolac 9a).

 

Foto: promo Prostoria