I mnoga su nas mjesta oduševila ovog ljeta, ali kada govorimo o dizajnu kuće za odmor pronašli smo svog favorita na otoku Braču, u malom mjestašcu Selca.

Smještena na vrhu brda Petrovac, s pogledom na prekrasnu uvalu, okolicu i otok Hvar, Villu Biforu izvorno je izgradila plemićka obitelj Didolić, s ciljem da služi kao mjesto za opuštanje i gospodu. Današnji vlasnici željeli su je vratiti u život upravo s tom idejom te ju obnoviti tako da služi istoj svrsi; kao savršen izgovor za bijeg brojnih gostiju u prekrasno okruženje.

Nedavni restauratorski napori vlasnika uključuju obnovljeni krov i dodatnu kupaonicu s panoramskim krovom straga. Dizajn interijera kuće jedinstven je u kombinaciji nekih vrlo modernih elemenata uz poštivanje i slavljenje izvorne strukture i materijala vile. Iz vrta se pruža spektakularan pogled na otok te intimni bazen i prostrani salon. Osim toga, u prizemlju vile nalazi se i opuštajuća dnevna soba. Kuća također ima potkrovlje spavaće sobe s bračnim krevetom i pogledom na uvalu i more.

Organski veganski doručak poslužuje se u restoranu Park Petrovac u blizini, koji je otvoren od 15. lipnja do 1. rujna. U istom restoranu nudi se večera, ovisno o dnevnom ulovu. Gostima je na raspolaganju i besplatna degustacija domaćih proizvoda, kao što su maslinovo ulje, vino, sir, suhe smokve i još mnogo toga. Šetnja povijesnim znamenitostima s vodičem, uključujući impresivnu kamenu crkvu u središtu grada, uključena je u cijenu. Dva kilometra dalje, u blizini grada Sumartina, možete pronaći mnoge prekrasne šljunčane plaže, a još 25 minuta vožnje udaljena je poznata plaža Zlatni rat u Bolu. Za sada su datumi na platformi booking.com prilično popunjeni, no možda i nije tako loše zamisliti se ovdje i van sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa Bifora🏛 (@villabifora)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa Bifora🏛 (@villabifora)

Foto: Booking.com, Instagram