Izvanredne okolnosti u kojima se svijet koprca skoro već godinu dana, unijele su brojne promjene u načine na koje obavljamo poslove. Pri tome je digitalno nomadstvo doseglo jednu sasvim novu razinu.

Zamislite scenarij u kojem ste gradsku maglu zamijenili s pogledom na more? Moguće je jer trendovi u području digitalnog nomadstva nude neke sasvim nove mogućnosti. Rad neovisan o lokaciji pruža slobodu i fleksibilnost i rastući je svjetski trend s mnoštvom pozitivnih učinaka, od psiholoških do ekonomskih.

U industriji putovanja sve je počelo početkom pandemije kada je nekoliko otoka u karipskoj regiji otvorilo svoje resorte digitalnim nomadima iz cijeloga svijeta. Sada postoji niz odredišta koji, uz odličan smještaj po principu ”kao kod kuće”, rješavaju čak i radne vize kako bi stranim državljanima omogućili da bez problema ostanu dulje vrijeme na drugoj strani svijeta.

U korak s globalnim svjetskim trendovima hotelski lanac Falkensteiner ovih je dana predstavio ponudu pod imenom Welcome Home Office koja podrazumijeva dugoročni najam odabrabih apartmana u mirnom zatvorenom resortu Punta Skala, udaljenih samo desetak minuta vožnje autom do Zadra.

Dizajnerski uređeni, decentni, svijetli i prostrani, različitih kvadratura, s kompletno opremljenom kuhinjom i velikom terasom – trebate samo donijeti svoj laptop i priključiti se na brzi internet! Slobodno možete koristiti i sobe za sastanke s opremom za konferencije, a imate na raspolaganju i mogućnost printanja i skeniranja. Tu je i “Premium living” usluga, tjedna kupnja prema vašim potrebama, ali također i mogućnost doručka ili polupansiona – vi uistinu ne trebate ni napustiti resort, samo se fokusirati na posao.

Nakon posla, treba predahnuti i uživati u životu. Za ljubitelje sporta resort nudi cijeli niz sadržaja – od fitness dvorane do nepreglednih šetnica i staza za trčanje uz more i sportski centar na otvorenom s terenima za tenis, terenom za golf, mini golf, badminton, košarku, mali nogomet, odbojku na plaži, uz najam sportske opreme.

Što je duži najam, cijena je povoljnija, a ponuda za minimalno sedam noćenja uključuje i jednu besplatnu masažu i dvadeset posto popusta na spa tretmane unutar hotela. U pripadajućem spa centru čekaju vas vanjski i unutarnji bazeni, turski hamam, parne kupelji, brojne saune uključujući i panoramsku zemljanu saunu s pogledom na more, Kneippov bazen, privatni spa i čarobna područja za opuštanje s vodenim krevetima – ovdje ćete izbaciti sav stres koji nose radni izazovi.

Foto: Falkensteiner promo