Kada je Diesel i njegov kreativni direktor Glenn Martens otkrio kolekciju za proljeće/ljeto 2022., bilo je jasno da ta nova sezona predstavlja prekretnicu za tvrtku

Kako bismo dobili dojam ove nove ere kultnog hight street brenda, kratki film koji je snimljen u suradnji s umjetnikom i redateljem Frank Lebonom te za koji je glazbenu podlogu snimio britanski muzičar Leon Vynehall odlično prikazuje Dieselov evoluirani hrabri novi svijet kroz Martensovu kreativnu prizmu.

Glenn Martens

Film briše granicu između stvarnosti i realnosti. Pratimo glavnu junakinju i njezino kretanje kroz poznato ali pomalo iskrivljeno okruženje. Počinje u poznatom kućnom okruženju koje sugerira kasno noćni prizor. Nastavlja se kroz snimak urbane ulice koja podsjeća na svakodnevni ponekad pomalo hektičan život u gradu. Sljedeći prizor je vožnja liftom koja bilježi svojevrsno Dieselovo naslijeđe i Martensovu estetiku. Film završava u pomalo nestvarnoj vanzemaljskoj sobi prekrivenoj tamnocrvenim filterom; nismo potpuno sigurni je li to san ili stvarnost ili negdje između. 

Kroz ovu priču Martens se fokusira na traper, žensku i mušku kolekciju i eksperimentira. Sve zajedno postaje nešto novo, neobično i potpuno individualno. Njegovkoncept je suvremena interpretacija Dieselove snažne i ironične povijesti. Značajne sveobuhvatne točke uključuju prisutnost svih spolova, komponentu naslijeđa i novoosnovanu DIESEL LIBRARY.

SS22_LOOK 045 Diesel

Ključni naglasci u kolekciji su na remene, koji zajedno drže top majice i haljine. Provlačeći se kroz izreze u odjeći, remeni funkcioniraju kao neka vrsta okosnice, pretvarajući svaki odjevni predmet u inovativnu formu. Traperice s integriranim čizmama također se ističu: hlače su visokog struka ili regularnog i dolaze u različitim pranjima. Ulijevaju se u ušivene kaubojske čizme ili čizme s šiljastim nožnim pristima. Dieselovo naslijeđe – i često reciklirano – sadrži ponovno korišten Diesel traper koji uključuje završni premaz izrađen od vrhunskih majstora.

Dieselova baština reinterpretirana je na sakoima, košuljama i trapericama koje prikazuju laserski otisak stvarajući  trompe l’oeil efekt slojeva i šavova. Također prisutni su i komadi od džerseja koji su poput druge kože u cijelosti otisnuti na Dieselovom traperu i arhivskim Dieselovim zakrpama. Serija traper komada s reljefnim Diesel logom dodaje skulpuralnu  Martensovu stranu. 

Traper je bio, jest i uvijek će biti DIESELov glavni pokretač

S kolekcijom proljeće/ljeto 2022 uvodi se DIESEL LIBRARY, genderless održiva kolekcija sadrži traperice, košulje, majice, suknje, kratke hlače i više. DIESEL LIBRARY djelovat će kao osnovna polazna točka za svaku iduću kolekciju i biti će trajna. Ona održava novu mantru tvrtke o održivosti, pružajući vrstu odjeće koja se može rjeđe kupovati i nositi duže. Svi predmeti iz DIESEL LIBRARY su dugotrajni. Navedeno predstavljanje je važan korak u Martensonovoj evoluciji Diesela nastavljajući poziciju moćnog igrača u definiranju kulture – a niti jedan materijal nije više kulturno značajno nego traper. Kolekciju pogledajte u galeriji. 

Ključni lookovi biti će dostupni od rujna 2021. godine u odabranim trgovinama i na diesel.com.