Nakon što je godinama u vrhu popisa modnih blogerica čiji stil volimo kopirati, poznata skandinavska fashionistica  Sophia Roe, jedna od predvodnica skandinavskog stila oblačenja, pokrenula je zajedno s  Charlotte Eskidsen, design lab jednostavnog naziva – The Garment. Inspiriran jedinstvenim estetskim i minimalističkim pristupom, brend pomno osmišljava i kreira odjevne predmete koji posjeduju  bezvremensku notu, a istovremeno brinu o nosivosti i mogućnosti stiliziranja kroz sva godišnja doba.

Zadnjih nekoliko godina interes za ekološki prihvatljivim modnim proizvodima je u konstantnome porastu pa tako i u The Garmentu naglašavaju –  važnosti održivosti brenda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Garment (@the.garment)

„Svaki put kada dizajniramo proizvod, uvijek ga nastojimo izraditi sa što manjim utjecajem na okoliš, posebice korištenjem odgovornih, prirodnih i recikliranih materijala, jer veliki utjecaj na okoliš proizvodnjom svakog komada odjeće dolazi upravo od tkanina. Međutim, svjesni smo da svaki odjevni predmet, bez obzira na to kako je proizveden ili koju tkaninu odaberemo, uvijek ostavlja CO2 otisak.“, navode, a pritom otvoreno dijele imena dobavljača koja stoje iza proizvodnje materijala i tkanina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Garment (@the.garment)

U brendu se strogo pridržavaju i vode načelima UN deklaracije o ljudskim pravima, među ostalim i  pravom na rad, što je pohvalno s obzirom da su izrabljivački način rada i niske plaće  gorući problem modne industrije. Osim toga, doniraju 1% godišnjeg prihoda nevladinim organizacijama koje  brinu za zaštitu okoliša kao i očuvanje ekosustava i zaštite divljih životinja.

The Garment ima održivi, bezvremenski potpis

Osim što su ekološki provjereni – odjevni komadi su praktični, udobni i monokromatski. Pročišćene linije basic komada odjeće i minimalizam kojim je kolekcija jesen/zima nadahnuta sigurno će pronaći mjesto u garderobi svih onih koji obožavaju skandinavski stil oblačenja.

Više o ovom cool design labu pogledajte ovdje.

 

Fotografije: The Garment, Instagram