Croccantino, domaći pelješki brend sladoleda, u zagrebačkom je baru Botaničar, u opuštenoj atmosferi, predstavio čak tri nova ljetna okusa sladoleda – Cheesecake & šumsko voće, Piña colada i Limun & cvijet kadulje. Novi okusi od idućeg će se tjedna moći pronaći ekskluzivno u svim Interspar i odabranim Spar trgovinama diljem Hrvatske. Iza ove inspirativne i slatke pelješke priče stoji bračni par Marija Antunović i Ivan Borac. 

Riječ je o dva krem sladoleda i jednom sorbetu koji, baš kao i svi naši dosadašnji okusi, zadovoljavaju najviše standarde kvalitete i sadrže isključivo prirodne sastojke i arome. Glavni sastojci Cheesecake sladoleda su svježi krem sir, domaći umak od šumskog voća i hrskavi bezglutenski crumble, dok se veganski sorbet od limuna i kadulje sastoji od svježe cijeđenog limunovog soka i sirupa od cvjetova kadulje. Tu je i okus Pina colada – sladoledni tropski koktel, alkoholni krem sladoled s likerom s okusom kokosa, ananasom i naribanim listićima BIO kokosa s 2 % alkohola.“, objasnila je vlasnica Marija Antunović te dodala: Ovo nije samo predstavljanje tri nova okusa Croccantino sladoleda. Ovo je način da se zahvalimo našim obiteljima, prijateljima, suradnicima, partnerima, food blogerima i medijima koji su od početka vjerovali u našu Croccantino viziju.“

Spoj obiteljske tradicije i jedinstvene recepture

Ljubav prema slastičarstvu i poduzetnički duh Marija je naslijedila od roditelja koji su sa slastičarskim obrtom započeli još 1995. godine. Želja za usavršavanjem i stvaranjem novih receptura kod Marije se pojavila tijekom studiranja, a rasplamsala kad je upoznala supruga Ivana, a ideja za Croccantino slastičarnicom rodila se tijekom njihove šetnje Orebićem.

Suprug Ivan i ja dijelimo poduzetnički duh i potrebu za stvaranjem nečeg istovremeno autohtonog i unikatnog pa se tako slastičarnica Croccantino otvorila 14. lipnja 2014. godine u Orebiću. Ljubav prema sladoledima rodila se u Italiji, a naš prvobitni tehnolog proizvodnje bila je moja sestra koja se s edukacije za ‘gelatiera’ u Bologni na Pelješac vratila s razvijenom jedinstvenom recepturom. Svo je znanje prenijela na mene, a s vremenom sam se odvažila i još nadograđivala našu obiteljsku recepturu. Ono što je kod Croccantino sladoleda jedinstveno upravo je kreativnost u kreiranju novih okusa i kombinacija isključivo prirodnih i autohtonih sastojaka najviše kvalitete. Kvaliteta je naš apsolutni imperativ“, objasnila je Marija.

Sudjelovanje, a u konačnici i pobjeda na projektu „Startaj Hrvatska“ Marijine i Ivanove sladolede doveli su do polica Spar trgovina diljem Hrvatske, međutim put do toga bio je ispunjen raznim izazovima poput nepredviđenih poslovnih događaja, života na relaciji Pelješac-Zagreb, kao i istovremeno balansiranje poslovnih obveza i obitelji. Međutim, ovaj je mladi bračni par čvrsto vjerovao u Croccantino viziju i misiju – povećati proizvodnju i približiti Croccantino sladolede što većem broju ljudi. 

Projekt ‘Startaj Hrvatska’ dao nam je nevjerojatan vjetar u leđa i omogućio nam da postignemo kontinuiranu proizvodnju koja, u konačnici, jamči i kvalitetu. Svakodnevne pozitivne reakcije uvijek me iznova iznenađuju, neizmjerno vesele i potvrđuju da se trud i žrtva uvijek isplate. Čvrsto smo vjerovali u našu priču, u naše sladolede, nismo odustali čak ni kada se činilo nemogućim ostvariti svoj san. Kako je rastao Croccantino, tako smo rasli i mi kao poduzetnici, ali i kao ljudi. Croccantino je dokaz da sladoled nije samo hrana, već i iskustvo – iskustvo ljepote trenutka i života. To nam je najvažnije“, zaključila je Marija.