U Rijeci se ovog proljeća otvorila urbana gastro oaza u samom središtu grada. Riječ je o  cosmopolitan food baru koji nudi razna jela u stilu suvremene svjetske kuhinje. Smješten u starom dijelu grada, odvojen od vreve Korza, ovaj restoran živi svoju priču od jutra pa  do kasnih večernjih sati i u samo nekoliko mjeseci postao je omiljeno mjesto okupljanja mnogih  Riječana kao i brojnih turista

Jasno nam je i zašto je to tako. NOSH, što u prijevodu s arhaičnog engleskog označava obrok ili  hranu, osvaja već na prvi pogled suvremeno uređenim interijerom i eksterijerom spajajući  mediteran i industrijski stil, prirodne materijale i bakar, no glavni adut ovog mjesta zasigurno je  način na koji je osmišljen cijeli jelovnik. 

nosh interijer

Zanimljivo je da se ponuda mijenja ovisno o dobu dana. Jelovnik je podijeljen na dva dijela pa  ćete ujutro i prijepodne uživati u slasnim jelima iz BRUNCH sekcije, dok su poslijepodne i večer  rezervirani za TAPAS.  

A što se nalazi u ponudi cosmopolitan food bara? Iza nje stoji chef Luka Bijelić, koji je svoje  iskustvo skupljao u kuhinjama diljem Europe, iz svake uzeo najbolje, a jela interpretirao na svoj  način. Kaže da mu je cilj bio osmisliti jelovnik koji će biti dovoljno zanimljiv i inovativan da privuče  goste, ali ih i uvijek iznova mami da se vraćaju. Zato se i menu često mijenja ovisno o sezonskim  namirnicama.  

PLAZZA _POSIRANA JAJA 4

Tako se u vrijeme bruncha možete počastiti shakshuka jajima u skiletu, grožđe-brie sandwichom,  bagelom s ananasom i piletinom, sashimi pokebowlom, bulgur salatom ili palačinkama. Za dobar  početak dana, tu su bezalkoholni topli i hladni kokteli, a iznenadit će vas i ponuda svježih  smoothieja. 

WALL STREET_SHAKSHUKA 2

Poslijepodne i navečer na jelovniku oduševit će vas razne vrste tartara, slasni burgeri, rebarca i  krilca, quesadillas, tacosi, gurmanska ili sirna plata. Oba menija obiluju ukusnim jelima koji vole  probati nešto novo, kao i za one koji igraju na sigurno. Tu su i vegetarijanska jela za sve ljubitelje  takve kuhinje, ljuta jela za ljubitelje začinjenog, a svako jelo možete upotpuniti finim desertom.

APOLLO_BAGEL ANANAS I PILETINAHUDSON TUNA TARTAR 2

Za svakog ponešto, definitivno drugačiji, Nosh je novo mjesto na gastro mapi Rijeke koje će se  sigurno naći i na mnogim Instagram profilima. Bilo da se radi o opuštenom druženju ili poslovnom  ručku, ovo je gradska oaza u kojoj ćete pronaći, od jutra pa sve do večere, veliki izbor jela spravljenih od svježih namirnica vrhunske kvalitete i impresivnu ponudu bezalkoholnih i alkoholnih  pića. Odličan je i za izlaske vikendom, kada povremenom imaju i live glazbu koja ugodno prati  atmosferu. 

NOSH SLIDERS

Ukratko, Nosh je mjesto koje vam u gastro smislu, nudi svijet na dlanu. To je mjesto na kojem ćete  se uvijek osjećati opušteno kao kod kuće i na koje ćete se uvijek rado vraćati, o kojoj god prilici  bilo riječ. Pratite ih na Facebooku i Instagramu.