Susjedni Beograd postaje prepoznatljiva destinacija kada je riječ o shoppingu, pogotovo u concept storeovima. Naime, u gradu se može pronaći nekoliko odličnih lokacija koje nude inovativan dizajn, ali i stvaraju kulturu druženja, razmjenjivanja ideja i tradicionalno shopping iskustvo postavljaju na neki drugi nivo.

Kao što smo spomenuli, osim što služe kao prodajni prostori, concept storeovi postaju i kulturni centri, nudeći mjesto za događanja, radionice i izložbe, čime jačaju svoju ulogu u kreativnoj zajednici. U doba kada digitalna kupovina dominira, concept storeovi naglašavaju važnost fizičkog prostora i osobnog iskustva prilikom odabira zanimljivih modnih komada, stoga ako se uskoro nađete u Beogradu, zavirite na neku od adresa koje smo istaknuli jer smo sigurni da ćete s lakoćom pronaći nešto za sebe!

Jevremova25 Concept Store

Jevremova 25 je concept store osnovan 2017., a iza njega se krije Jovana Mirosavljević, profesionalna balerina i umjetnica koja je svoju kreativu, između ostalog, usmjerila i na osmišljavanje prostora koji će objediniti neke od najpoznatijih brendova regije. Autentičan i drugačiji, ovaj concept store nudi profinjene komade koji pričaju priču te sa sigurnošću možemo reći da ćete, kupite li neke, zablistati u posebnim stilskim pričama koje se izdvajaju od ostalih. Neki od brendova koji se mogu pronaći u ponudi su Yugochic, M-ishka, Mom’s Pants, people like us… S naglaskom na slow fashion, ovaj concept store omiljena je stanica svima koji njeguju stil bez roka trajanja, stoga ako se pronalazite u tome, znate gdje prvo poći kada dođete u Beograd.

KONCEPT 45

Ovaj concept store u svojoj ponudi nudi brojne domaće i inozemne brendove, a neki od njih su Coperni, Mates, Cult Gaia, Nanushka… Trgovina je specifična po tome što osim odjevnih predmeta i modnih dodataka, u ponudi ima i detalje za dom, kao i capsule kolekcije kreirane specifično za njih. Jedinstvenost ovog concept storea privlači kako potencijalne kupce, tako i dizajnere koji svoje komade žele predstavljati upravo ondje. Shodno tome, KONCEPT 45 uvijek je otvoren za nove ideje i inovativan dizajn, a s naglaskom na ugodnu atmosferu kojom odiše dizajnerski potpis, stoga ne čudi što je upravo ova lokacija jedna od omiljenih regionalnih modnih adresa.

𝐏𝟏 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭 𝐒𝐭𝐨𝐫𝐞

Ovaj concept store svoj naglasak stavlja na profinjene i svečane komade poput vjenčanica, haljina za posebne prigode, ženskih odijela i slično. Radi se o idealnoj adresi želite li u svoju kolekciju uvrstiti regionalna dizajnerska imena i na važan dan zablistati u stylish ruhu. U ponudi se mogu pronaći dizajneri kao što su Tijana Žunić, Laura Gatta, Predrag Djuknić, Marko Krstić, Lavani i mnogi drugi. Izbor je zbilja velik i stilski raznovrstan, bilo da volite klasične komade ili pak eksperimentiranje, u 𝐏𝟏 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭 𝐒𝐭𝐨𝐫𝐞u uspjet ćete pronaći nešto za sebe!

Foto: Instagram