“Clerks” tj. “Trgovci” je jedan od kultnih filmova 90-ih. Američka komedija iz 1994. godine za koju je napisao scenarij i režirao redatelj i glumac Kevin Smith, koji se također pojavljuje u filmu kao Silent Bob. Glavne uloge u filmu tumače Brian O’Halloran kao Dante Hicks i Jeff Anderson kao Randal Graves.

Film je ostavio toliki utjecaj na popularnu kulturu da se njegovi citati koriste kontinuirano do danas u drugim filmovima, serijama te i u svakodnevnim situacijama, životima. Primjerice; likovi Jay i Silent Bob iz filma “Clerks” nastavili su svoj život i nakon tog filma, u raznim skečevima, filmu “Dogma”, a imali su i svoj vlastiti reboot.

Svi fanovi likova, filma i estetike devedesetih sigurno su s veseljem dočekali vijest da Kevin Smith snima treći “Clerks” film, njegov četrnaesti film po redu! Jučer je objavio trailer na svom službenom YouTube kanalu i malo je reći da je instantno postao viralan i uzburkao internetsku filmsku scenu. Pogledajte ga, urnebesan je! Film dolazi u rujnu ove godine.

Fotografije: Kevin Smith