Prošlog vikenda počeo je Art park, a ove godine umjetnička tema je Odiseja u svemiru: 2021. Otvorenje su pratili odlična glazba i umjetnički program, a cijela priča nastavlja se sve do rujna.

Projekt Art park ove se godine „pomaknuo” svega nekoliko metara bliže zidinama parka Ribnjak te svoju putujuću umjetničku galeriju ugodno smjestio pod krošnje najljepšeg gradskog parka. Kolektiv Jutarnja šetnja među prvima je kistom revitalizirao postojeće zidove, a njihove svemirske avanture samo su jedan djelić ovogodišnje street art galerije na otvorenom. Radovi Dominika Vukovića i Ivana Oštarčevića mogu se razgledati kao zasebna umjetnička djela dok je Marin Remić od postojećih kućica napravio svemirske stanice. Galerija će već ovih dana biti nadopunjena novim radovima sjajnih Lunara i Albe Miočev, a program se za vikend nastavlja u nekoliko smjerova.

Kad se sretnu tri Latinoamerikanca u Zagrebu nastaje fantastična glazbeno-scenska priča koja će premijerno biti izvedena u četvrtak, 17.6., s početkom u 20:30 h. Trio Berna, Lucas i Popiño ujedinili su se u multidisciplinarni projekt u kojem kombiniraju cirkus, glazbu i komediju za sve uzraste. Ova tri umjetnika zasebno su putovala svijetom dok se nisu upoznali u Hrvatskoj, a posebno za Art park osmislili su glazbeno-cirkusku fantaziju. Prije zajedničkog showa, Berna i Lucas nasupit će kao Mad Duo s početkom u 19 h.

U petak, 18.6., od 18 h, bit će predstavljena nova etiketa Art park piva koju ove godine potpisuje slikar Mislav Lešić. Jedinstveno parkić pivo nastalo je u suradnji s Pivovarom Medvedgrad koja ga već petu godinu za Art park kuha kao ukusni pitak Vienna lager. Večer će upotpuniti koncert benda Integralni zvuk. U subotu, 19.6., od 16 h do 20 h, u parku će se predstaviti program „Meet the Designer” nastao u suradnji s omiljenim Mango Sticky Rice Vintage prilikom čega će posjetitelji moći otići kući s dobrim umjetničkim i modnim komadom. Cijelu priču začinit će majstori dobre glazbe Marvel i Bizzo.

U nedjelju, 20.6., u 17 h, Teatar CIRKUS Punkt održat će besplatnu radionicu glume i fizičkog teatra. Radionica je namijenjena svim uzrastima iznad deset godina, a prijave se vrše na mail teatarcirkuspunkt@gmail.com.

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku će svakodnevno ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri, jutarnje satove joge, program posvećen održivosti, recikliranju i „zelenim pričama”, sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljački za čitanje, redovite vintage buvljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika te još mnogo sadržaja za sve generacije.

Foto: Ernest Mazarekić i Bruno Vranić