Na veselje mnogih, ljeto u Hrvatskoj nije otkazano, dapače! Vrući ljetni mjeseci su pred vratima i nestrpljivo se očekuju prvi strani, ali i domaći gosti koje ovog vikenda očekuje gastro događaj od kojeg rastu zazubice.

Poznati hrvatski chef Mate Janković otvara ljetnu sezonu dalmatinske gastro sezone kao gostujući chef u jednom od najpopularnijih restorana na hrvatskoj obali, Tempera streetfood&bar u Makarskoj. Kako bi proslavili početak još jedne zasigurno uspješne sezone, za otvorenje Tempere chef Janković pripremit će večeru s tri slijeda, a svaki slijed bit će popraćen jedinstvenim koktelima izrađenima pod budnim okom poznatog hrvatskog koktel majstora i prvaka Maria Majcena.

Neodoljivi spoj neobičnih okusa zasigurno će zaintrigirati svačije nepce zahvaljujući namirnicama iz lokalnog uzgoja izvrsne kvalitete te osebujnom kreativnom vizijom priznatog chefa. Za predjelo gosti mogu očekivati paštetu od jetrice s chutney umakom od marelice i ukiseljenih trešanja te tradicionalne ‘gole raviole’ odnosno gnude od skute s pireom od slatkog graška, mente i pancete. U pitanju su mali zalogaji nalik na njoke čija je ključna namirnica sir, a ne krumpir. Glavno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer je u pitanju hama, autohtona jadranska vrsta ribe koja živi na dubinama većim od 30 metara. Slasno i sočno riblje meso pripremljeno je s umakom od dagnji i cvijeta šafrana uz prilog sezonskog povrća, zapečenog češnjaka te krumpira s vlascem. Kraj večer zasladit će ‘financier’, tradicionalni francuski biskvit s kremom od vanilije i pečenom breskvom s bosiljkom. Svaki spomenuti slijed bit će popraćen specijalno odabranim vinom i koktelima po jedinstvenoj recepturi hrvatskog koktel prvaka Maria Majcena posebno stvorenim za ovu priliku.

Od samog početka, restoran i bar Tempera nametnuo se kao hit gastro destinacija na jadranskoj obali kad je prije tri godine po prvi puta otvorio svoja vrata, a sve zahvaljujući jedinstvenoj kreativnoj viziji i osebujnoj ponudi jela i pića. O uspjehu najbolje govori činjenica kako se upravo Tempera pronašla u svjetski priznatom gastronomskom vodiču Gault Millau kao restoran koji nikako ne biste trebali zaobići na Jadranu zahvaljujući inovativnom spoju trendova svjetske gastro scene i tradicije Mediterana. Osim vrhunske kuhinje i izvrsnog odabira najbolji hrvatskih vina, zahvaljujući čarobnoj poziciji na modernom šetalištu makarske rivijere, interijer i eksterijer restorana jedan je od onih na koji nećete zaboraviti. U novu ljetnu sezonu Tempera ulazi s mnogim novitetima pa će tako svakodnevni dnevni meni upotpuniti razne neobične salate s dodatkom pistacija, oraha i ostalog orašastog povrća kao svojevrsni hommage mediteranskoj kuhinji. Naravno, nezaobilazno je spomenuti već sad kultna jela od vrhunskog mesa i ribe ovog popularnog dalmatinskog restorana poput janjeće rolade, dimljenog svinjskog mesa čija priprema zahtijeva više od 10 sati te ribljih jela zbog kojih mnogi postaju stalni i rado viđeni gosti restorana.

Službeni početak ljeta je pred vratima, a s njime i vrući, dugi dani, idealni za uživanje na jednoj od najatraktivnijih ljetnih terasa Jadrana, u dobrom društvu i s koktelom u ruci i večerom za pamćenje! Tempera streetfood&bar svoja vrata otvara ovog petka 26. lipnja, a u subotu kulinarsku palicu preuzima chef Mate Janković. Više informacija možete saznati na službenoj stranici restorana te izvršiti rezervacije putem telefona 099 646 3146.