Još jedan tjedan, još jedna promjena u modnim kućama- neki dan je objavljeno da  dizajner Charles de Vilmorin napušta Rochas. A nedavno su i dvojac GMBH Benjamin Huseby i Serhat Isik napustili Trussardi, a Bruno Sialelli Lanvin, pa se čini da ne nedostaje vijesti kada se radi o promjenama među kreativnim direktorima vrhunskih modnih brendova.

rochas
Charles de Vilmorin na kraju Rochas revije

Mladi je Charles na poziciju u Rochasu došao prije dvije godine, nakon pažnje koju je postigao kreacijama vlastitog, istoimenog brenda. Govori se da Charlesova ekstravagantna estetika nije najbolje odgovarala Rochasu, koje je oduvijek njegovao elegantniji stil. Čini se da je to zapravo bolje išlo dizajneru koji se prije nalazio na ovoj poziciji- Alessandru Dell’Acqui.

Službena izjava ne navodi zašto je Charles napustio brand, samo da mu je istekao ugovor koji neće biti obnovljen, niti tko će ga naslijediti.

rochas
Rochas Ready to wear Fall winter 2023/24

Posljednju je kolekciju, onu za jesen/zimu 2023/24 prestavio  u formi prezentacije, umjesto modne revije. Već je i to bio prvi znak da možda stvari baš i ne funkcioniraju, pa se željelo uštedjeti na troškovima koje zahtijeva predstavljanje na velikoj reviji usred tjedna mode. Kako god bilo, Charlesu želimo uspješan nastavak karijere u sklopu vlastitog brenda, i čekamo vidjeti tko će doći na njegovu poziciju u Rochas.