Ne moramo ni napominjati da je francuska modna kuća Chanel već od osnivanja simbol za eleganciju i sofisticiranost. Chanel je pojam luksuza i rafiniranosti pa ne iznenađuje da i butici odgovaraju tom opisu.

No posebno su nas impresionirali njihovi tzv. “ljetni” butici, tj. oni koji se nalaze u popularnim turističkim destinacijama te su otvoreni samo u sezoni. Svaki se od njih na svoj način autentično uklopio u mjesto u kojem se nalazi, a u nastavku pogledajte pet uistinu fenomenalnih butika na pet divnih lokacija.

 

CAPRI

Na Capriju butik Chanela nalazi se na par koraka od čuvenog trga Piazzetta, u prestižnoj ulici Via Vittorio Emanuelle. Otvoren je od 25. ožujka.te se u njemu mogu nabaviti razne linije brenda- od Prêt-à-Porter kolekcije, preko Coco Beach linije, do mirisa Les Eaux de CHANEL.

SAINT-TROPEZ

Butik u francuskom Saint-Tropezu smješten je u fotogeničnoj vili La Mistralee te je otvoren od 5. lipnja ove godine. Butik je renovirao čuveni arhitekt Peter Marino, a ujedinjuje eleganciju po kojoj je brend poznat, s mediteranskim načinom života.

BODRUM

U Turskoj Chanel ima butik u Bodrumu, u sklopu luksuznog resorta Mandarin Oriental. Kubistički paviljon u kojem se nalazi savršeno se uklopio u okoliš, a na površini od 110 kvadratnih metra možete pronaći razne kolekcije brenda, i to sve do listopad, do kada je otvoren.

HAMPTONS

U američkom Hamptonsu butik je otvoren 23. svibnja, u tradicionalnoj sivoj zgradi tipičnoj za ovo područje. Butik je okružen i divnim Hamptons Garden vrtom pa će se i njemu odvijati brojna događanja.

MYKONOS

U Grčkoj Chanel ljetni butik možete pronaći u Mykonosu, u sklopu luksuzne destinacije za kupovinu, Nammos Village. Ovo je tek druga godina butika na ovoj destinaciji, a građen je u stilu Cikladske arhitekture, s bijelim zidovima te kubičnim oblikom.

Foto: Chanel