Francuska modna kuća Chanel pokrenula je novu seriju podcasta ”Chanel Connects” koja uključuje talente iz filma, umjetnosti, arhitekture, plesa, glazbe i mode za intimne razgovore o budućnosti kulture

Chanel je izjavio da ovaj podcast ima namjeru povezati inovatore i s njima pokušati zamisliti kako će izgledati kultura 2021. kako će funkcionirati posjećivanje galerije, muzeja i kazališta u novi, kako ga Chanel opisuje, “radikalno transformirani svijet”. Yana Peel, globalna voditeljica umjetnosti i kulture u Chanelu, rekla je da podcast ukazuje na egzistencijalni trenutak za kulturu u kojem umjetnici preispituju kako, zašto i gdje mogu pokazati svoja djela svijetu i povezati se s publikom: „Iako su galerije, pozornice i ateljei bili mračni, umjetnici nisu prestali stvarati i zamišljati nove načine koji će ih usmjeriti prema naprijed”, smatra Peel. ”Chanel Connects” će potaknuti na raspravu i obuhvaćati niz tema, od tehnologije koja otvara nove putove za kreativan rad do unapređenja uloge kulture kao agenta za društvene promjene. Ako vas zanimaju teme o pomicanju granica plesa, načinu korištenja drame i dokumentarca za prepričavanje političkih priča, kao i rasprave o tome što umjetničko djelo čini uspješnim – ovo je podcast za vas.

“Uz fascinantan uvid u umove najkreativnijih inovatora današnjice, to je i podsjetnik da i dalje podržavamo umjetnost, zagovaramo ono što slijedi i slavimo rad koji ima moć transformiranja načina života i šireg društva.”

Među sugovornicima su glumice Tilda Swinton i Keira Knightley, glazbenik, dizajner i poduzetnik Pharrell Williams, filmaši Lulu Wang, Garrett Bradley i Eliza Hittman, umjetnici Arthur Jafa i Jennifer Packer, dizajnerica Es Devlin, plesačice / umjetničke direktorice Akram Khan i Tamara Rojo, te brojni drugi. Svaki od sudionika samostalno je snimao svoj doprinos iz svojih domova i studija, a svi su izabrani predstavljati “i nove i afirmirane talente i uključuju pojedince iz institucija u kojima Chanelovo pokroviteljstvo pomaže u kataliziranju inovacija u čitavoj umjetnosti”, objasnio je modni brend. Dostupno je sedam epizoda podcasta, koji započinju s “Who’s In The Picture?”, u kojoj sudjeluju Tilda Swinton, Edward Enninful i Nicholas Cullinan, a sve epizode dostupne su na Spotifyju i Appleu.

 

Fotografija: Reuters