Za sve vas koji volite knjige, i živite u Zagrebu, sastavili smo lijepu listu mjesta na kojima se tako lako izgubiti među koricama.

Osim što je Zagreb nedavno dobio novu knjižaru, postoje još uvijek dva antikvarijata koja obožavamo, a i tu je omiljena knjižara ako ste u potrazi za knjigom na temu zdravlja, zdrave prehrane i osobnog razvoja.

Knjižara Fraktura / Ulica kneza Mislava 17

Jedan od najproduktivnijih domaćih nakladnika konačno je otvorio i svoju prvu fizičku adresu. Potražite sve Frakturine naslove u ovom šarmantnom novom interijeru u centru Zagreba.

Antikvarijat – knjižara Srce Lubenice / Opatovina 29

Osim kao online knjižara i webshop, ovaj antikvarni dragulj s Opatovine u svojoj fizičkoj trgovini nudi brojne zanimljive naslove. Kada krenete kopati po arhivi pronaći ćete i odjeljak s pločama.

Planetopija / Ilica 68

Omiljena adresa za širok raspon tema kao što su priručnici o zdravlju i prehrani, teme osobnog razvoja pa sve do klasika, birane beletristike, poezije i publicistike. U ponudi su i eko prozivodi za svakodnevnu upotrebu ili lijep poklon.

Što čitaš? / Gundulićeva 11

Osim izdanja Što čitaš? koja pokrivaju širok spektar tema, od anarhizma, medija, strategija društvenog otpora do održivog načina života, otvorenih odnosa i drugačijeg života uopće, tu ćete naći i izdanja drugih hrvatskih i inozemnih  izdavača. Važan dio dućana su majice i pamučne torbe s potpisom Što čitaš? ekipe, a jedan mali  odjeljak posvećen je Sapunoteci, prijateljima iz Šibenika koji proizvode prirodnu kozmetiku.

 

Foto: Unsplash