Zagrebački Centar mladih Ribnjak ove jeseni slavi 70 godina! Centar je smješten u jednom od najljepših zagrebačkih parkova i mjesto je susreta, druženja, umjetnosti, odličnih predstava, izložaba, koncerata, kulture.

70 godina Centra mladih Ribnjak

Centar mladih Ribnjak je počeo kao mliječni restoran za djecu odmah nakon Drugog svjetskog rata te je komunalnom izgradnjom prvog pionirskog doma 1953. godine i njegovom velikom adaptacijom 1979. u zgradu kakvu danas poznajemo; punih sedam desetljeća je ustanova bez prekida koja provodi kulturne i umjetničke programe u zajednici.

Pričaj mi o Ribnjaku

Tim povodom se radi na velikoj monografiji Centra pod nazivom “Pričaj mi o Ribnjaku”, no da bi se napravila najbolja monografija Ribnjaka moguća, Centru je potrebna pomoć građana! Naime, Ribnjak sve poziva da se pridruže u akciji prikupljanja uspomena. Pišite im u FB eventu, lijepite fotografije, označite prijatelje koji bi također mogli pomoći…

Centar mladih Ribnjak je organizirao tri druženja pod nazivom “pričaj mi o Ribnjaku uz kavu” kada svi mogu podijeliti u živo sve zgode i nezgode, sjećanja, anegdote i uspomene koje su/ste doživjeli u Ribnjaku; u parku i Centru. Mnogi ga se još sjećaju kao Pionirski dom Marko Orešković, a vjerujemo da su baš njihove priče najzanimljivije.

Prvo druženje na Ribnjaku održalo se 1. ožujka i sljedeća dva su na rasporedu 11. ožujka u 11 sati te 20. ožujka u 17:30 sati. Ako imate kakvo pitanje slobodno pišite na nika.varga@cmr.hr.

Fotografije: Centar mladih Ribnjak, privatan album