(Debbie Thomas, Instagram)

Danas se puno priča o beauty serumima, maskama, kiselinama te raznim znanstvenim dostignućima koja obećavaju savršenu kožu. Industrija ljepote ide toliko daleko da se sada priča i o beauty hrani, te o čudotvornim koracima njege koji zahtijevaju 10 proizvoda samo da bi dobro očistili lice?! Otkrivamo tajne ljepote koje je podijelila Debbie Thomas, stručnjakinja za njegu kože koja je poznata među celebritijima jer je među ostalim spasila ten Due Lipe, Jourdan Dunn te Poppy Delevingne.

One danas kombiniraju tradicionalne vještine uljepšavanja s hi-tech laserskim tretmanima kako bi kreirale revolucionarne holističke terapije koje im daju željeni glow efekt. A koje su to strogo čuvane tajne ljepote pomoću kojih Debbie postiže dugotrajan zdravi sjaj na licu?
Dogovorite pregled kod specijaliste
Ako niste sigurni što je dobro za vašu kožu, a vjerojatno niste, vrijeme je da posjetite kozmetičara ili dermatologa, koji će vam rado objasniti kako i kada, te zašto koristiti određene proizvode.
Držite se rutine
Vaše lice nije vaše igralište i koža pamti, zato odaberite kvalitetne proizvode i držite se rutine. Odaberite par proizvoda, i budite konstantni u njezi, jer niti najskuplja krema ne može odraditi posao preko noći. Debbie Thomas predlaže vitamin C ujutro, zaštitni faktor kroz dan te retinol kao noćnu njegu.
Razmislite o uporabi hijaluronske kiseline
Hijaluronska kiselina će odlično hidratizirati vašu kožu jer ona toliko ne hidratizira vašu kožu, koliko u biti zadržava više vode u koži. Svi znamo da se preporučuje piti puno vode, a na ovaj način ćete i pomoći hijaluronskoj kiselini da odradi svoj posao.
Trljajte kožu ledom
Debbie kaže da često protrlja kožu lica, kao i podočnjake ispod očiju s kockicom leda jer joj to daje instantnu svježinu licu, kao i odmorniji izgled. Nikako ne predlaže preskakanje sna, ali ako vam fali sna, ovaj stari beauty trik momentalno pomaže.
Nahranite tijelo
Ono si što jedeš, kaže stara latinska uzrečica, i ne možemo očekivati ako svaki dan jedemo junk food da ćemo imati savršen ten. Ne možete cijeli tjedan jesti nezdravo, a onda za vikend nadoknaditi zdravim obrocima jer tijelo pamti. Dakle, gledajte da jedete zdrave namirnice pune vitamina i minerala jer će vam oni dati potrebnu energiju i zdravlje koje će se vidjeti na vašem licu i tijelu.