Sarah Jessica Parker, ili ti ga Carrie Bradshaw, ili ikona stila. Ma kako ju god nazvali ili opisali jedno je sigurno, ova žena uvijek oduševi svojim modnim izričajem – i u stvarnom životu, ali i na malim ekranima.

Kroz godine i sezone “Seks i grada”, a sada i “And Just Like That…” navikli smo se na njene nezaboravne opravice – od slavne “tutu” haljine, bijele “the revenge” haljine, cvjetne midi haljine, pa sve do one “newspaper” haljine, odnosno one koja podsjeća kao da je napravljena od novina.

Upravo je ta haljina, toliko godina nakon što je proslavljena, dobila svoju interpretaciju koju je stvorila dizajnerica u usponu Miss Claire Sullivan.

Nova haljina nastala je u suradnji dizajnerice Sullivan, stilistice Voguea Jorden Bickham i redatelja Bardia Zeinali.

 

Naime, Sarah Jessica Parker nova je zvijezda digitalne naslovnice Voguea, a u sklopu kampanje snimala je i video za Vogue.

Kreativni trojac je smatrao da je u videu potreban moderan naklon poznatoj novinskoj haljini koju Carrie nosi u trećoj sezoni originalne serije “Seks i grad”. Želja dizajnerice bila je dramatizirati haljinu, pa su u kreiranju upotrijebili sve naslovnice i članke Sarah Jessice za Vogue.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vogue (@voguemagazine)

Kako bi započela proces dizajniranja, Sullivan je prelila sedam naslovnica američkog Voguea na kojima je glumica, a zatim je radila s grafičkim dizajnerom Jakob Weinzettelom kako bi ih objedinili u tkaninu od svilenog krep materijala.

“Htjeli smo da bude blisko novinama. Bilo je smiješno, dok sam šivala, čitala sam tekstove. Doslovno sam bila za šivaćim strojem u četiri ujutro i čitala te članke”, rekla je dizajnerica. Iako dvojac nije koristio svaku pojedinačnu naslovnicu, pobrinuli su se da koriste svoje omiljene.

Nakon što je haljina napravljena, dizajnerica je dodala živopisne crte crnog tila za teksturu. Rezultat? Apsolutno savršena haljina, možda čak i savršenija od prvotne “newspaper” haljine koju je Carrie nosila.

 

Foto: Miss Claire Sullivan