Carpaccio od hobotnice

Guliver/Stockfood

Vrijeme pripreme: 1 sat i 40 minuta

Za 4 osobe

Sastojci:

  • mrkva ● korijen celera ● luk ● lovorov list ● majčina dušica ● 1 dl jabučnog sirupa ● sol
  • 2 hobotnice od oko 700 g ● 5-6 mladih tikvca ● maslinovo ulje ● papar ● 2 češnja češnjaka

PRIPREMA:

Stavite veću količinu vode da provri, dodajte mrkvu, korijen celera i luk, narezan na kockice. Dodajte lovorov list, grančicu majčine dušice, 1 dl jabukovog sirupa i malo soli. Smanjite temperaturu i kuhajte 30 minuta. Očistite 2 hobotnice od nekih 700 g i potopite u ohlađenu juhu od povrća, pa ponovno vratite na štednjak neka provri. Smanjite temperaturu i kuhajte još oko 20 minuta. Očistite, operite i narežite na tanke ploškice 5-6 mladih tikvica. Ocijedite hobotnice, ostavite da se ohlade, pa ih narežite na sitne komade. Rasporedite na tanjure narezane hobotnice i tikvice te začinite umakom dobivenim od mješavine 3 žlica maslinovog ulja, malo soli i papra te 2 češnja češnjaka usitnjeno u mikseru s vezicom peršina. Za dekoraciju možete iskoristiti cvjetove tikve.