Brend Candybalism je lansiran pred godinu dana s modelima inspiriranim elementima Vatre, Vode, Zemlje i Zraka, pa je tako Eter, kako kaže dizajnerica,  bio jedini logičan sljedeći korak kao nadahnuće

Dizajnerica Mirna Mihoković koja stoji iza brenda Candybalism kaže kako je željela ispričati priču o neromantičnoj vrsti ljubavi. “Htjela sam pričati o takvoj vrsti ljubavi koja postoji prije romantike i nakon romanse. Element koji je tako presudan u našem životu, koji sve čini zabavnijim. 

“Galentines je dan prije Valentinova gdje žene slave žene. Potiče dame da se okupe i slave jake, neovisne žene. Element Etera je nebeska energija koja ispunjava sve prostore. U metafizičkoj tradiciji koncept Etera ide mnogo dalje. To je zapravo središte svetog prostora, mandala Svemira. Povezujem Eter kao sveprisutni element koji ispunjava sve prostore i vječnu ljubav u istinskim prijateljstvima. Fokus materije u univerzalnom životu. Pravi prijatelji traju vječno i čine svakakve čudesne usluge jedni za druge, podupiru jedna drugu emocionalno i mentalno, bez da moraju reći zavjete, davati obećanja ili reći “ti si moja”. To je ljubav koja obuhvaća svo vrijeme i prostor i ne traži posesivnost.”

Ova capsule kolekcija stvorena je od “najmekše, najpodatnije plišane tkanine sastava 98% pamuka i 2% elastanska koja je ostatak velike proizvodnje za United Colors of Benetton s porijeklom iz Italije.” kaže Mirna. Kao deadstock nabavili su sve što je ostalo, ali nije puno, tako da je ova kolekcija po sistemu tko prvi, njegovo. Kolekcija se sastoji od majice dugih rukava s naborima ispod ovratnika i na rukavima, crop topa na vezanje, hlača visokog struka i haljine na vezanje.

“Kroz sve siluete se provlači zvonasti oblik rukava ili nogavica uz profinjene nabore, no sama konstrukcija modela i tkanine je toliko ugodna da se može drijemati na kauču cijeli dan, a potom nabaciti ruž i izaći direktno na sastanak ili večeru! Kratki top i hlače dolaze i u posebnoj ponudi kao upareni set, a u ponudi su modeli u crnoj boji i tie dye zeleno – bijeli.” Bojanje tkanina se radi ručno i vrši se veganskim pigmentima koji ne zagađuju odvod i ne sastoje se od otrovnih substanci za kožu, i ledom u periodu od 24 sata topljenja i sušenje u najbogatijoj smaragdno zelenoj boji i jednobojnom pristupu. 

Proizvodi su dostupni za narudžbe na Candybalism webshop stranici, a svaki komad se izrađuje po narudžbi.

 

Modeli: Veronika Raguž i Iva Hađina 

Fotografkinja: Sara B. Moritz

Scenografija: Eva Milković (ONA) 

Make-up: Petra Sever 

Prostor ustupila: Mirna Bučević.