(Raf Simons, Calvin Klein, New York Fashion Week, photo by Slaven Vlasic/Getty Images)

Iz Calvin Kleina je jučer stigla službena vijest kako neće nastaviti isti tempo poslovanja. Do sada je 50 zaposlenika u njujorškom i 50 zaposlenika u milanskom uredu dobilo otkaz. Tvrtka također planira u potpunosti zatvoriti ured u Milanu.
Trenutna predsjednica Calvin Klein branda 205W39NYC, napustit će tvrtku, ali će ostati na poziciji do lipnja kako bi u potpunosti zatvorila taj segment poslovanja. Steve Shiffman, glavni i izvršni direktor Calvin Kleina ostaje na svojoj poziciji do daljnjega.

(Calvin Klein, New York Fashion Week, photo by Slaven Vlasic/Getty Images)

Nakon odlaska kreativnog direktora Rafa Simonsa u prosincu, Calvin Klein je rekao da planira ponovo pokrenuti kolekciju 205W39NYC pod novim imenom i novim dizajnerskim pristupom i vodstvom. Istodobno su priopćili kako planiraju zatvoriti i vodeću trgovinu na adresi 654 Madison Avenue. Očekuje se da će tvrtka na restrukturiranje potrošiti oko 120 milijuna dolara.

(Calvin Klein, New York Fashion Week, photo by Slaven Vlasic/Getty Images)

Podsjećamo da su se krajem prosinca Simons i Klein odlučili prijateljski razići u poslovanju jer je tvrtka imala drugačiju viziju od Simonsove. Raf Simons je s Calvin Kleinom trebao ostati tri godine, kako nalaže ugovor koji ističe u kolovozu.
Calvin Klein još uvijek aktivno traži novog kreativnog direktora koji će usko surađivati s dizajnerskim timom te merchandise odjelom.

(Calvin Klein, New York Fashion Week, photo by Slaven Vlasic/Getty Images)