By Malene Birger danska je modna marka osnovana 2003. godine, nazvana po svojoj osnivačici, dizajnerici i UNICEF-ovoj ambasadorici Malene Birger

Kreativna, ženstvena, slobodna. By Malene Birger je robna marka posvećena suvremenom boemu – isporučuje dugotrajne komade za ulaganje sa svjesnim pristupom. Kolekcije prihvaćaju eklektičnu viziju skandinavskog minimalizma, pronalazeći nišu u kojoj se profinjeni i uzvišeni stil susreće s lakoćom slobodnog duha.  Marka se smatra jednim od najvažnijih skandinavskih klasika, potvrđena brojnim nagradama kao što su Scandinavian Design Award, Best Brand of the Year Award, Best Danish Designer Award i Gazella Award. Bezuvjetna kvaliteta i elegantne siluete s pomakom ilustriraju dizajnerski a opet u toj konkurenciji cjenovno pristupačan luksuzni koncept na čijem je čelu Malene Birger.

by Malene Birger, 1.120 eura, Garderoba store

Odličan primjer je ova Beatrisse jakna. Podatne je teksture i bikerske siluete koja će sigurno nadživjeti sezona i sezona. Dizajn također ima pojas u struku, konrastne šavove i zipove na rukavima za dašak pomalo avangardnog i eksperimentalnog stila. Jako, jako kul! Kod nas je možete kupiti u Garderoba Concept Storeu.