Nakon otvaranja sjajnog restorana na Trešnjevci, slatke vijesti o otvaranju nove sladoledarnice u gradu, sada nas je pak, razveselila malo slanija, ali jednako dobra gastro vijest.
Poduzetnik Tomo Ricov, Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat The King i chef Mario Bobanović udružili su snage u otvaranju novog, poprilično zanimljivog restorana u Zagrebu.
Radi se o restoranu But čija je glavna misija ponuditi gostima mogućnost uživanja u jednostavnim, usputnim zalogajima uz čašu vina, ali i onim ozbiljnijim gastronomskim kombinacijama koje uključuju i sočne komade junetine i crne slavonske svinje, goveđe obraze i brisket.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Vrlo jednostavno, ovo je mjesto u kojem će se cijela priča vrtjeti oko kvalitetnih komada mesa, ali i jednako kvalitetnih vina koja će sjajno upotpuniti ovaj gastronomski doživljaj.
Glavni chef u kuhinji, bit će, naravno Bobanović, a osim njegovih specijaliteta, gosti će moći naručiti i rezani pršut od crne slavonske svinje te mesnatu Meat the King dimljenu šunku.
Osim dobrog mesa, treba spomenuti da će kuhari u Butu raditi i svoju focacciu, čvarkuše, a za desert će se gosti moći zasladiti dobro poznatim domaćim specijalitetom, salenjacima, a u ponudi bi trebala biti dostupna i mnogima omiljena slastica u ljetno vrijeme – sladoled.
Ukratko rečeno, ovo je pravo mjesto za sve one strastvene mesoljupce koji jelo vole upotpuniti čašicom dobrog vina. A svi koji žele iskusiti dio nove gastronomske priče, restoran mogu pronaći na adresi Margaretska ulica 1, a službeno otvorenje ovog kul mjesta je predviđeno za utorak, 2. svibnja.