Guliver/Getty Images

Jeste li znali da, i dok spavate, možete puno toga učiniti za zdravlje i ljepotu vaše kose? Uz ova četiri jednostavna trika imaćete savršenu frizuru i ujutro kada se probudite!

Pamučne jastučnice su OK, ali svilena je još bolja jer manje oštećuje folikule dlake noću dok se okrećete. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću, održaće vašu kosu u boljem stanju te ujutro neće biti neugodnih iznenađenja u ogledalu.

Prije spavanja se ne preporuča da vežete kosu u rep, jer tako možete slomiti vlasi. No, ukoliko vam kosa smeta i ne možete bez vezanja, onda radije koristite platnene gumice ili je zavežite maramom, nego običnim gumicama za kosu.

Toplije dane  iskoristite za pranje kose u večernjim satima. Pustite kosu da se prirodno osuši do jutra – tako će biti bujnija i mekša. Želite savršenu ljetnu frizuru? Prije spavanja labavo ispletite kosu u riblju kost, i po potrebi dodajte malo gela. Ujutro ćete imati lagane valove na kosi.

Prije spavanja nanesite na krajeve malo hranjivog ulja. Možete kupiti posebno ulje za kosu, ili iskoristiti maslinovo ili bademovo ulje. Krajevi kose uvijek su suvlji od korijena, pa će ih malo hidratacije prije spavanja učiniti mekšim i sjajnim.