Novi film redatelja Darrena Aronofskog mnoge je tijekom svjetske premijere na ovogodišnjem Filmskog festivalu u Veneciji rasplakao.

Prvenstveno radi se emotivnoj drami koja preispituje obiteljske odnose, a osim toga velika je to povratnička uloga glumca koji je obilježio devedesete na filmskom platnu da bi se nakon toga povukao. Radi se o Brendanu Fraseru za čiju su ulogu u filmu Whale (hrv. Kit) stigle jako dobre kritike, štoviše, predviđaju mu dobru sezonu nagrada i novih nominacija.

U filmu The Whale, koji na američko tržište izlazi 9. prosinca, Fraser tumači Charlieja, usamljenog učitelja engleskog jezika teškog 270kg čija je kći potpuno nestala iz njegova života. Već nam jednominutni trailer nagovještava tužnu Charlijevu priču nakon što postavi uvodno pitanje: „Imate li ikada osjećaj da ljudi nisu sposobni za osjećaj da mi nije stalo do drugoga?“ te ostavlja gledatelju za pogledati kako će se situacija razviti.

The Whale se temelji na istoimenoj drami iz 2012. Samuela D. Huntera, koji je adaptirao scenarij za film redatelja Darrena Aronofskog. Ovo je definitivno Fraserova prva veća uloga otkako je sredinom 2000-ih uglavnom odstupio od glume nakon niza glavnih muških uloga u filmovima kao što su “Mumija” i “George iz džungle”. Kritika i publika osvrću se na film hvaleći Fraserovu glavnu ulogu i njegovu izvedbu kao iznimno uvjerljivu i vrlo emotivnu, a tijekom premijere u Veneciji dobio je i ovacije publike.

 

Fraser glumi uz zvijezdu Stranger Things Sadie Sink, koja glumi Charliejevu kćer. Sporedne glumce čine Hong Chau, Samantha Morton i Ty Simpkins.

Foto: IMDb/A24