Bradley Cooper početkom prosinca, zajedno s partnerom Dannyjem DiGiampietrom, vlasnikom popularne filadelfijske pizzerije “Angelo’s”, otvorio je restoran Danny&Coop koji se fokusira na jedan specijalitet – kultni Philly Cheesesteak
Zašto baš Philly Cheesesteak? Ova klasična kombinacija tanko rezanog pečenog mesa, povrća, začina i topljenog sira postala je simbolom filadelfijske kuhinje, ali i ukusne te jednostavne hrane koja se brzo može pretvoriti u pravo gastronomsko iskustvo.
Cooper i DiGiampietro, već poznati po svom prijateljstvu i zajedničkoj strasti prema gastronomiji, prvi su put privukli pozornost javnosti prošle godine kad su organizirali pop-up food truck na ulicama New Yorka. Tada su na otvorenom pripremali Philly Cheesesteak, a sav prihod donirali u humanitarne svrhe.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Naravno, sve ovo zvuči odlično i vrijedno hypea, osim jedne “cake” – za ovo iskustvo trebamo se uputiti prema Velikoj jabuci. Ipak, zahvaljujući Googleu i malo istraživanja, pronašli smo recept za Philly Cheesesteak koji možete napraviti kod kuće, i vjerujte, vrijedan je isprobavanja.
View this post on Instagram
Potrebni sastojci:
- 150 g ramsteka
- 100 g sira ementalera
- curry, sol, papar
- šampinjoni
- začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
- maslac, senf
- narančina kora
- maslinovo ulje, topivi sir, malo brašna
- sendvič pecivo
Priprema:
- Ramstek natrljajte solju, paprom i maslinovim uljem. Ostavite u hladnjaku 24 sata.
- Šampinjone narežite, pomiješajte sa začinskim biljem i prelijte maslinovim uljem.
- Ramstek pecite na roštilju, a zatim ostavite dvije minute da se odmori prije rezanja.
- Pecivo premažite maslacem i tostirajte.
- U pecivo stavite tanke kriške ramsteka, emulziju od senfa, maslinovog ulja, narančina soka i umak od sira.