Bradley Cooper početkom prosinca, zajedno s partnerom Dannyjem DiGiampietrom, vlasnikom popularne filadelfijske pizzerije “Angelo’s”, otvorio je restoran Danny&Coop koji se fokusira na jedan specijalitet – kultni Philly Cheesesteak

Zašto baš Philly Cheesesteak? Ova klasična kombinacija tanko rezanog pečenog mesa, povrća, začina i topljenog sira postala je simbolom filadelfijske kuhinje, ali i ukusne te jednostavne hrane koja se brzo može pretvoriti u pravo gastronomsko iskustvo.

Cooper i DiGiampietro, već poznati po svom prijateljstvu i zajedničkoj strasti prema gastronomiji, prvi su put privukli pozornost javnosti prošle godine kad su organizirali pop-up food truck na ulicama New Yorka. Tada su na otvorenom pripremali Philly Cheesesteak, a sav prihod donirali u humanitarne svrhe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GLAMURAMA (@glamurama)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suya J. (@cvruz)

Naravno, sve ovo zvuči odlično i vrijedno hypea, osim jedne “cake” – za ovo iskustvo trebamo se uputiti prema Velikoj jabuci. Ipak, zahvaljujući Googleu i malo istraživanja, pronašli smo recept za Philly Cheesesteak koji možete napraviti kod kuće, i vjerujte, vrijedan je isprobavanja.

Potrebni sastojci:

  • 150 g ramsteka
  • 100 g sira ementalera
  • curry, sol, papar
  • šampinjoni
  • začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
  • maslac, senf
  • narančina kora
  • maslinovo ulje, topivi sir, malo brašna
  • sendvič pecivo

Priprema:

  1. Ramstek natrljajte solju, paprom i maslinovim uljem. Ostavite u hladnjaku 24 sata.
  2. Šampinjone narežite, pomiješajte sa začinskim biljem i prelijte maslinovim uljem.
  3. Ramstek pecite na roštilju, a zatim ostavite dvije minute da se odmori prije rezanja.
  4. Pecivo premažite maslacem i tostirajte.
  5. U pecivo stavite tanke kriške ramsteka, emulziju od senfa, maslinovog ulja, narančina soka i umak od sira.