Ovih dana ne prestaje se pričati o novoj Netflixovoj seriji „Boy Swallows Universe“ koja je naišla na nevjerojatno oduševljenje publike i struke te na IMDb-u ima visoku 8.2 ocjenu što se doista rijetko događa, pogotovo s Netflixovim serijama.

Snimljena prema istoimenom romanu iz 2018. autora Trenta Daltona, „Boy Swallows Universe“ u sedam epizoda govori o životu dječaka iz predgrađa australskog Brisbanea koji živi u radničkoj četvrti s majkom i bratom.

Radnja serije ispirana je životom autora romana, a bazira se na obiteljskim problemima s kojima se glavni lik susreće. Odrastanje uz majku koja je bivša ovisnica o drogama, očuha dilera i mali milijun egzistencijalnih problema, ova serija na male ekrane donosi prikaz djetinjstva, a zatim i odrastanja u izazovnim uvjetima. Eli, između ostalog, ima i starijeg brata Gusa koji je gluhonijem, a još veći problemi kreću kada dječak upozna svog biološkog oca i pokuša zaštiti majku od kriminalaca s kojima je upala u probleme. U seriji se događa još zapleta kada Eli otkriva da se majka možda ponovno drogira, pojavljuju se i problemi u školi, no unatoč neimaštini i okolini koja naginje ka kriminalnoj budućnosti – Eli nastoji prepoznati prave životne vrijednosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Phoebe Tonkin (@phoebejtonkin)

Serija „Boy Swallows Universe“ dotaknula je srca gledatelja jer surovo i bez uljepšavanja, a opet s dozom fragilnosti, dječaka koji i nema previše izbora, postavlja kao heroja svoje budućnosti. Od djetinjstva, tinejdžerskih dana, pa sve do rane odrasle dobi, na Eliju je da pronađe svoj put. Osim sjajne priče, dio kolača mora se pripisati i odličnoj glumačkoj postavi. Glavnu ulogu Elija tumači Felix Cameron, a starijoj dobi ga igra Zac Burgess. Elijovu majku glumi Phoebe Tonkin, dok je uloga oca dodijeljena Simonu Bakeru.

 

Serija je već dostupna za Netflixu i nezaobilazan je izbor za sve ljubitelje kvalitetnih TV naslova. Jedinstveni spoj napetosti, dubokih emocionalnih trenutaka i izvanrednog pripovijedanja zaslužan je za široko prihvaćanje među publikom. S autentičnom produkcijom, sjajnom glumačkom postavom i zanimljivom pričom, „Boy Swallows Universe“ uspijeva zadržati pažnju od prve do posljednje epizode.

Foto: Instagram / @phoebejtonkin, Youtube