Knjiga je uvijek dobro društvo, no odabrati pravi naslov često zna biti izazov. U tome uvelike mogu pomoći preporuke, pogotovo onih kojima je čitanje puno više od hobija.

Svoju strast prema čitanju knjiga i dijeljenje omiljenih naslova s drugima mnogi knjigoljupci usmjerili su na kreiranje kako vlastitih blogova tako i kreativnih te oku ugodnih Instagram profila. Upravo se u posljednjih nekoliko godina na Instagramu razvila i jedna posebna lokalna zajednica ljubitelja knjiga, stoga vam ovom prigodom donosimo pet domaćih profila koje preporučamo da zapratite i na dohvat ruke u svakom trenutku pronađete inspiraciju za čitanje.

@pagesoflucy

Inspirativni i novi naslovi, mjesečne preporuke, kao i lijepe fotografije korica knjiga u svakodnevnom okruženju…samo su neke od Instagram objava koje ćete pronaći na Instagram profilu blogerice Pages of Lucy. Nama su se posebno svidjele tematske preporuke naslova, pa ćete tako iz mjeseca u mjesec u sklopu #2021pol izazova pronaći sugestije knjiga razne tematike – od suvremene fikcije, kratkih priča do knjiga o pisanju.

@knjiznicarka_preporucuje

Kako i samo ime otkriva, gđa. Jasna Andrišić je ona omiljena teta-knjižničarka koja nam uljepša dan interesantnom preporukom knjige. Zahvaljujući društvenim mrežama, upravo to čini i široj zajednici, putem svojih Instagram i Facebook stranica. Na svom Instagram profilu dijeli detaljne i osobne osvrte na odabrane naslove, kombinirajući između popularnih noviteta do skrivenih dragulja koje i sama otkrije te se ugodno iznenadi.

@zivotknjigoholicarke

Knjigoljupka Maja svoj je blog započela 2015. godine i od tada svoj život knjigoholičarke dijeli sa ovom posebnom zajednicom ljubitelja knjiga. Ovaj Instagram profil pokrenula je nekoliko godina kasnije i spojila svoje dvije strasti – naime, kako i sama kaže, uz knjige i čitanje, veliki je zaljubljenik u fotografiju, što je vidljivo i pri prvom pogledu na njen istančan profil. Ovdje ćete pronaći preporuke naslova kako ljubavne, tako i povijesne te triler tematike.

@knjigesumojsvijet

Iza ovog Instagram profila krije se operna pjevačica i book blogerica Ana Jembrek, koja je u periodu naglog rasta Facebook stranica kreirala i razvila svjetski uspješnu stranicu Books Rock My World, s više od 420.000 pratitelja. Danas joj je ipak veći fokus na domaćem čitateljstvu, te svoje interese i omiljene naslove knjiga dijeli na ovom Instagramu profilu te istoimenom blogu.

@ivanaiknjige

Svestrana kreativka Ivana Lulić svoju ljubav prema knjigama i književnosti svakodnevno dijeli na svom Instagram profilu, otkrivajući interesantne romane te naslove iz proze i poezije, ali i svoje tekstove i pjesme – kao autorica, ove je godine sa svojim tekstom ostvarila i nominaciju za nagradu Na vrh jezika 2021.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Lulić (@ivanaiknjige)

Naslovna fotografija: @pagesoflucy Instagram