(LOS ANGELES, GRAMMY Awards – Getty Images)

Popularna Beyonce 2016 godine pokrenula je vlastiti modni brend aktivne odjeće ‘Ivy Park’ koji je do sada bio u 50% vlasništvu njene korporacije (Parkwood) a drugi dio je bio pod vlasništom Topshopa, točnije Sir Philipa Greena (Green’s Arcadia grupa).

No u listopadu su se pojavili navodi kako vlasnik Topshopa Philip Green zlostavlja i ponižava svoje zaposlenike, a na teret mu se stavlja i rasizam. Jedna zvijezda poput Beyonce, koja je postala sinonim za feminizam i slobodu izbora nikako nije mogla ostati imuna na to, te je momentalno otkupila svoj udio i time prekinula svaki odnos s Green Arcadia grupom.

Iako Sir Philip Green odbija te tvrdnja, pop zvijezda ovim je potezom rekla svoje.

Feminizam i ravnopravnost afroameričkih žena temeljni su dio Ivy Parkov brenda od  samog početka. Sam odabir glasnogovornika i aktivista kao što su Laverne Cox i Yara Shahidi te donacije za neprofitne umjetničke projekte u Harlemu i zajednici, temeljila se na podizanju svjesti za ravnopravnost. vrijednosti.

Iako je Topshop do sada imao izvrsne suradnje poput onih s Kate Moss, Preenom i Mary Katrantzou koji su polučili ogroman uspjeh, moćna Beyonce nakon ovog skandala koji je povezan s rasizmom i seksualnim uznemiravanjem prekinula je sve veze. Ivy Park brend nastavlja razvijati svoju borbu za ravnopravnost, a s obzirom da je pod vodstvom velike Beyonce, koja sve pretvara u zlato, ne sumnjamo u njegov uspijeh.

Bravo Beyonce!