Ne znate što ćete ovog vikenda? Mi znamo, gledat ćemo neke od ovih fantastičnih Harvard predavanja

Pravda

Ovo je jedan od najpoznatijih predavanja Harvarda, što ne čudi s obzirom na to da se radi o jednom od najprestižnih pravnih škola na svijetu. Ovaj tečaj dug 12 tjedana predaje Michael Sandel koji istražuje povijesne i suvremene teorije prave, uključujući diskusije o nekim od najčešćih modernih dilema, njihove kontroverzije i kako se s njima nosimo u svakodnevnom životu. Prijavite se ovdje.

Gradovi prošlosti, sadašnjosti i budućnost

Ovaj tečaj nudi pregled prošlosti, sadašnjosti i budućosti gradova s ciljem da vas nauči kako bolje razumjeti, cijeniti i poboljšati urbana okruženja. Kao dio predavanja, moći ćete na primjeru Londona, New Yorka, Mumbaija, Šangaja ili Rio de Janeira vidjeti kako se točno gradovi razvijaja i to kroz razgovore s poznatim akademicima, urbanističkim arhitektima ali i samim građanima. Prijavite se ovdje.

Predviđanja, omeni, proroci i proročanstva

Ovaj mini modul je jako zanimljiva opcija za svakoga tko je trenutno u fazi da se želi otisnuti na višegodišnje izučavanje ove teme. Radi se o osnovama i jednotjednom predstavljanju koji istražuje “pred-znanstvene” sustave predikcija, a koji variraju od antičkog kineskog paljenja kostiju do proročica s Delfa, moderne asrologije i tarota. Prijavite se ovdje.

Remek djela svjetske književnosti

Ako ste ikad htjeli nadoknaditi neslušanje na satu ili se samo podsjetiti nekih od napoznatijih djela svjetske književnosti, ovaj predavanja će vas odvesti na putovanje gdje ćete moći istražiti povijest, sadašnjost i budućnost svjetske literature. Kroz upoznavanje s radovima autora poput Goethea, Voltairea, ili Rushdiea. Prijavite se ovdje.

Einstein revolucija

Krenut ćemo s disclaimerom – za ovo predavanje vam nije potrebno poznavanje fizike, jer vas vodi kroz cijeli život i rad Alberta Einsteina. Koje su sve njegove zasluge, zašto je jedan od najvećih fizičara u povijesti i zašto su njegova otkrića bila revolucionarna za daljnji tijek 20. i 21.stoljeća. Prolazi kroz njegovo otkrivanje relativnosti, kvantne mehanike, život za vrijeme nacizma, nuklearna oružja, ali i filozofiju, umjetnost i tehnologiju.  Prijavite se ovdje.