Ovoga tjedna u našoj rubrici “Beauty/Crush” imamo pravu poslasticu – o svojoj beauty rutini i filozofiji priča nam Faretta Radić, jedna od naših najuspješnijih manekenki svih vremena. Faretta je uistinu supermodel svjetskog ranga, u svojoj karijeri može se pohvaliti naslovnicama časopisa poput njemačkog i britanskog Voguea te bezbrojnim kampanjama i modnim revijama vrhunskih modnih brendova poput Versacea i Ralph Laurena.

Osim kroz manekensko iskustvo, Faretta o beauty temama može pričati i sa profesionalnog stajališta, jer je prije fenomenalne manekenske karijere pohađala farmaceutsku srednju školu. Odgovore prelijepe Farette svakako pročitajte u nastavku!

Tko je ukratko Faretta – kako bi samu sebe opisala?

Faretta je cura koja je uvijek bila odličan učenik i koja je htjela biti farmaceut od 12. godine te je sa 14 i pol već bila u medicinskoj školi smjer farmaceut, i tako iduće 4 godine od 7 ujutro do 7 navečer. Sa 16 godina sam bila skautirana na splitskoj rivi i započela karijeru svjetskog modela, a prvi posao mi je bila Givenchy revija. Ostalo je povijest.

naslovnica njemačkog Voguea

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?

S iskustvom u ovom poslu i znanjem iz farmaceutske škole dobila sam samo potvrdu o svojem uvjerenju kad se radi o kozmetici, samo prirodno, što manje sastojaka, bez parabena i sulfata, i najbitnije “manje je više”.

Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?

Moja jutarnja skincare rutina uključuje moisturizer (Embryollise iz francuske ljekarne ili Augustinus Bader Rich cream, a tokom zimskih dana i dugih putovanja u upotrebi je La Mer krema) nakon kojeg slijedi vitamin C serum i obavezno sunscreen. Kao netko tko je stalno u avionu i pod utjecajem UV zračenja, to mi je jako važno.

Na nedavnoj Zuhair Murad couture reviji

A večernja?

Moja večernja rutina uključuje pjenastu umivalicu da se skine sve što se nakupilo na koži tokom dana i ništa više jer koža treba disati.

Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?

Moj holy grail skincare proizvod su ova prva dva moisturizera sto sam navela ranije.

Od koga si u životu dobila najbolji beauty savjet i kako on glasi?

Iskreno, u farmaceutskoj školi sam dobila najbolje savjete radeći sama svoje kreme, balzame za usne te po sastojcima koje smo stavljali, praksom sam došla do spoznaje da je većina proizvoda zapravo “prodavanje prašine”. Hahaha.

Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?

Jako volim svoju zdravu kosu, nikad je bojala nisam, nikad je dirala nisam, i proizvode koje stavljam – od šampona do regeneratora – isti su koje koristim od malena, također s malim brojem i prirodnim sastojcima. Nije nikakva potreba komplicirati ili trošiti 1000 € na proizvode njege kose i kože.

Tvoji beauty uzori su…

Beauty uzore nemam.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš? Maskara, korektor, ruž…?

Jedini make-up proizvod koji koristim je maskara. Uglavnom Dior, YSL ili Maybelline.

I za kraj, za tebe je ljepota…

Za mene je ljepota zračenje iznutra i dobra energija.

Foto: Instagram @lafaretta