Ovoga smo tjedna u rubrici Beauty/Crush uvrstili manekenku koja se nalazi na našoj aktualnoj naslovnici tiskanog izdanja. Naravno, radi se o mladoj manekenki Eviti Mandić. Pred simpatičnom Evitom velika je manekenska karijera – ne samo da se pojavila u brojnim domaćim editorijalima, te naslovnicama i revijama, već je postigla i međunarodni uspjeh; hodala je pistom Pariškog tjedna mode u kreacijama vodećih brendova Y/Project te Rick Owens.

Naravno da nas je zanimalo sve o njenoj beauty rutini pa smo je zamolili da s nama podijeli svoje favorite! Osim toga, Evita nam je otkrila i što za nju znači ljepota te ima li beauty uzore. Sve to pročitajte u nastavku!

Tko je ukratko Evita?

Evita je devetnaestogodišnja manekenka iz Zagreba, koja dok se ne nalazi ispred objektiva ili na modnoj pisti se zabavlja i uživa u životu.

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?

Naravno da je, i dalje se mijenja. Prije sam znala kupovati popularne i često “overhyped” proizvode koji uopće nisu bili namijenjeni za moj tip kože, sad najviše koristim prirodnu kozmetiku.

Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?

Ujutro se najprije umijem hladnom vodom nakon čega lice mažem P50 losionom te nanosim SPF.

A večernja?

Najprije skidanje šminke Biobaza micelarnom vodom, ako imam nešto na očima skidam Avonovim mlijekom za skidanje šminke. Nakon čega perem lice hladnom vodom. Ukoliko imam koji ožiljak mažem ga kremom od smilja, a ako imam pokoji prištić nanosim cinkovu kremu od Qala ili Sudocrem.

Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?

Moj holy grail skincare proizvod je definitivno Sudocrem.

Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?

Za kosu se nisam pretjerano brinula dok se nisam počela farbati. Sad trenutno 20 minuta prije pranja nanesem Lush Jasmine and Henna Fluff-Ease masku za kosu, nakon ispiranja maske kosu perem L’orealovim Elvive Bond Repair šamponom, a onda stavljam leave in regenerator od Redkena.

Tvoji beauty uzori su…

Nikad baš nisam imala nekakav beauty uzor, mislim da su svi lijepi na svoj način, pa tako i ja, iz tog razloga nikad nisam htjela izgledati kao netko drugi.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš? Maskara, korektor, ruž…?

Ne mogu bez korektora i gela za obrve. A kad se posebno šminkam ne mogu bez Maybelline maskare i Milani rumenila.

I za kraj, za tebe je ljepota…

Za mene je ljepota lijepa osobnost. Osoba koja je samouvjerena, ponizna, neovisna, zrači pozitivnom energijom i pronalazi sreću u malim stvarima.

Foto: Mare Milin/Zvonimir Ferina