Kada je riječ o ljepoti, uvijek volimo popričati sa Simonom Antonović, našom poznatom make-up artisticom koja je veliki autoritet i poznavatelj tema s područja dekorativne, ali i preparativne kozmetike. Simonin look je i inspiracija i težnja, a vlastiti pogled na ljepotu i njegu bez sumnje su oblikovale njene godine i godine rada na make-up sceni na svjetskom nivou pa je tako svima već dobro poznata i njezina dugogodišnja suradnja s kućom Chanel. Što nam je u novom izdanju rubrike Beauty/Crush otkrila ova slavna make-up artistica, doznajte u nastavku!

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?

Moja rutina njege kože lica nije se puno promijenila tijekom godina. Osim što sam i dalje skincare obsessed, uvela sam samo kvalitetnije proizvode u njegu. Što se tiče šminkanja, također se nije značajno promijenilo. Oduvijek sam minimalist kad se o osobnom makeup looku tiče, a jedina faza eksperimentiranja bila je u adolescentskoj dobi. Kasnije sam to prenijela na “platno”, tj. na lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Antonovic (@simonaantonovic)


Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?

Ujutro se prvo umijem, pa nanosim Lotion P50 – Biologique Recherche, CHANEL Le Lift Serum i Le Lift dnevnu kremu za lice, CHANEL SPF 50. Zatim krećem na makeup, nanosim CHANEL CC kremu, olovku za obrve Anastasia Beverly Hills Brow Wiz u nijansi Taupe, maskaru ARMANI Eccentrico smeđu, rumenilo Bobbi Brown Pot Rouge for lips and cheecks u nijansi Powder Pink, labelo u boji šipka Apivita. Parfem – tajna :-).

A večernja?

Navečer skidam šminku mlijekom Biologique Recherche i zatim se umivam samo mlakom vodom, nanosim Lotion P50 Biologique Recherche, serum i kremu CHANEL Le Lift. Trenutno sam opet uvela vitamin C navečer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Antonovic (@simonaantonovic)


Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?

Uh, teško mi se odlučiti samo za jedan, ali ako baš moram onda Lotion P50 od Biologique Recherche.

Koja je, prema tvom iskustvu, najveća zabluda kada je u pitanju skincare?

Zabluda i neprijatelj broj 1 za kožu je skidanje makeupa vlažnim maramicama.

Najbolji beauty savjet koji si dobila?

Da ne umivam lice gelovim za pranje lica koji je dodatno isušuju jer time koža brže stari. Alternativa su uljne emulzije za umivanje jer odlično otapaju makeup i nečistoće s lica i ne isušuju kožu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Antonovic (@simonaantonovic)


Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?

Kosa mi je jako tanka, tjeme masno, a ostali dio suh tako da se stalno petlja. Milena (vlasnica salona Glamour) mi uvijek preporuči proizvode za pranje i njegu moje kose, koristim Bamboo liniju za pranje brenda Alterna i jednom tjedno stavljam njihovu noćnu masku, a svakodnevno sprej za suho pranje Alfaparf.

Za raščešljavanje zapetljane kose koristim sprej Alterna na bazi octa. Kosa mi je prirodno ravna pa je samo prosušim fenom, nisam ljubitelj frizura, samo ponekad nosim malu punđicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Antonovic (@simonaantonovic)


Tvoji beauty uzori su…?

Ima puno žena čiji rad pratim, volim i podržavam. Makeup artistice koje su mi i uzor i kolegice su Lucia Pica, Violette Fr i Pat McGrath.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš?

Mislim da bi to definitivno bio tekući puder, najdraži su mi CHANEL Le Teint i CC krema.

I za kraj… Što je za tebe ljepota?

Za mene je ljepota prihvaćanje samog sebe, iznutra i izvana, umjerena njega kože i kose i izgleda dolazi samo kao odraz ljubavi prema sebi te poštivanja sebe i okoline.

Foto: Instagram/Simona Antonović